Whisky Proeverij : High-Spirits

Afgelopen Donderdag heb ik samen met Robert de Whisky Proeverij “High-Spirits” bijgewoond. Deze Whisky Proeverij werd georganiseerd door Arnold en Anneke van Helders’ Drankenpspeciaalzaak en werd gehouden in de Party Salon van Restaurant AA-Zicht. Hans Bol van High-Spirits presenteerde de avond en heeft heel veel over Whisky, smaken, geuren en kleuren verteld.

High Spirits Tasting : The Whiskies

High Spirits Tasting : The Whiskies

Gedurende deze Whisky Proeverij kregen wij de onderstaande Whisky’s te proeven:

Het was weer gezellig en lekker bij Restaurant AA-Zicht. Omdat Robert en ik niet samen gereserveerd hadden, kwamen wij aan verschillende tafels te zitten, maar wij hadden leuke mensen aan de tafels zitten, waardoor de avond leuk was. Heerlijke gesprekken over Whisky, maar ook over van alles en nog wat. Zeven heerlijke Whisky’s om te proeven, begeleid door heel erg lekkere hapjes. Het betere leven.

Van de zeven te proeven Whisky’s had ik al eens een dram gedronken van Miltonduff, Benriach, Tamnavulin en Bunnahabhain, dus dat betekende dat er nog drie Whisky’s waren van een merk dat ik nog niet eerder geproefd had.

Ook dit keer waren alle zeven Whisky’s bijzonder en hadden ze allemaal iets eigens, maar ik had toch een hele grote voorkeur voor de Hart Brothers Benriach 10 YO. Dat kwam omdat ik in het verleden al meerdere expressies van Benriach gedronken had, maar dat was nog in de tijd dat de vorige eigenaar heel erg veel aan het experimenteren was met diverse finishes, waarbij de kwaliteit van de Whisky zelf behoorlijk verwaarloost was. Deze 10 jaar oude door Hart Brothers gebottelde Whisky was echter heel erg verrassend.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...