Cabaret : Sjaak Bral – Vaarwel 2022

Gisteren ben ik met Oscar, Monica en Danielle naar de voorstelling Vaarwel 2022 geweest. Deze voorstelling werd gespeeld door Sjaak Bral in de grote zaal van het Stadstheater te Zoetermeer.

Traditiegetrouw sluit Sjaak Bral het jaar af met een oudejaarsconference: Vaarwel 2022!. In een tijd waarin je voor een slechte grap een stoot voor je kop krijgt, is het tijd om op de barricades te klimmen. Beter een slechte grap dan helemaal geen grap. Humor kan de ellende en rampspoed tijdelijk wat verwachten.

Volgens Bral leent 2022 zich uitstekend voor een vette lach. Met zijn typisch Haagse humor analyseert hij een veelbewogen jaar, waarin de doffe wereldellende nog steeds dagelijkse kost is. De oorlog, torenhoge energieprijzen en vluchtelingenproblematiek vliegen ons om de oren. Hoog tijd om eens een frisse wind te laten waaien. Bral gaat in zijn 26ste conference verder dan hij ooit is gegaan!

Voorstelling : Sjaak Bral - Vaarwel 2022

Voorstelling : Sjaak Bral – Vaarwel 2022

Wat was Sjaak Bral weer goed zeg. In elke zin zat wel een grap verborgen en ik elke vijf zinnen had hij wel een referentie naar iemand die recent, of iets minder recent, overleden was. Niet alleen heeft hij heel 2022 heel erg goed geanalyseerd, maar ook speelde hij nog een aantal erg mooie liedjes. Echt een aanrader.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...