Wandeling : Het Veerse Meer

Afgelopen Vrijdag heb ik met Danielle wandeling 2 “Het Veerse Meer” gewandeld uit het boekje Rother Wandelgids Nederland.

De wandeling begon door de auto te parkeren op de parkeerplaats bij Veere en dan vanuit Veere het Fiets-/Voetveer te nemen naar de andere kant van het Veerse Meer.

Uitzicht op Veere (1)

Uitzicht op Veere (1)

Aan de overkant begon de wandeling met een mooi stuk langs een dijk waar een weg op lag. Na een tijdje gingen wij op de dijk zelf lopen en na nog een tijdje ging het pad door een stuk bos aan de lage kant van de dijk.

Een fraai stukje bos

Een fraai stukje bos

Na verloop van tijd kwam de wandeling bij de dijk uit, waarna wij de dijk helemaal gevolgd hebben tot wij met de laatste trap naar beneden en over de parkeerplaats zijn gelopen. Vanaf daar ging het met een tunnel onder de weg door en langs het Veerse Meer. Na 15 kilometer staken wij nog een fraai stuk water over.

Een dam over een stuk water

Een dam over een stuk water

Na nog een fraai stuk door en langs een bos, kwam de wandeling op dijk uit die naar Veere de vesting leidde, alwaar wij door een stukje vestingwerk gewandeld zijn om uiteindelijk in Veere uit te komen.

De vestingwerken van Veere

De vestingwerken van Veere


Bekijk het fotoalbum en/of de route.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...