Film : Dune (2021)

Gisteren heb ik de film Dune (2021) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Timothée Chalamet als Paul Atreides, Rebecca Ferguson als Lady Jessica Atreides, Oscar Isaac als Duke Leto Atreides, Jason Momoa als Duncan Idaho, Stellan Skarsgård als Baron Vladimir Harkonnen, Stephen McKinley Henderson als Thufir Hawat, Josh Brolin als Gurney Halleck, Javier Bardem als Stilgar, Sharon Duncan-Brewster als Dr. Liet Kynes, Chang Chen als Dr. Wellington Yueh, Dave Bautista als Glossu Rabban Harkonnen, David Dastmalchian als Piter de Vries, Zendaya als Chani, Charlotte Rampling als Reverend Mother Mohiam en Babs Olusanmokun als Jamis.

‘Dune’ vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides (Timothée Chalamet), een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.
FilmTotaal.nl

Film : Dune (2021)

Film : Dune (2021)

Na het lezen van diverse boeken over Dune, moest ik toch echt wel de film Dune. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb en dat ik er ook de tijd voor genomen heb, want de film duurde lang.

En ik vond de film heel erg goed. De boeken worden heel erg goed gevolgd en met een heel erg goed gebruik van special effects, goed gekozen locaties, goede muziek en hele goede acteurs en actrices worden de boeken ook eer aan gedaan. Natuurlijk is het jammer dat het verhaal niet afgerond is, als de film afgelopen is, maar ik heb dan des te meer reden om ook Dune: Part Two te gaan kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...