Film : I, Tonya (2017)

Gisteren heb ik de film I, Tonya (2017) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Margot Robbie als Tonya Harding, Sebastian Stan als Jeff Gillooly, Allison Janney als LaVona, Julianne Nicholson als Diane Rawlinson, Paul Walter Hauser als Shawn, Bobby Cannavale als Martin Maddox, Bojana Novakovic als Dody Teachman, Caitlin Carver als Nancy Kerrigan, Maizie Smith als Tonya (3 1/2 Yrs), Mckenna Grace als Tonya (8-12 Yrs), Suehyla El-Attar Young als Skater Mom, Jason Davis als Al, Mea Allen als Snooty Girl, Anthony Reynolds als Derrick Smith en Ricky Russert als Shane Stant.

In 1994 schakelde Jeff Gillooly (Sebastian Stan), de man van Tonya Harding (Margot Robbie), via Shawn (Paul Walter Hauser), de persoon Shane Stant (Ricky Russert) in om Hardings directe tegenstander Nancy Kerrigan (Caitlin Carver) te verwonden. Dit gebeurde ook en door het ontbreken van Kerrigan werd Harding Amerikaans kampioen. De aanslag op Kerrigan werd echter bekend en dit zorgde er uiteindelijk voor dat Harding haar titel moest inleveren en een levenslange schorsing kreeg.
FilmTotaal.nl

Film : I, Tonya (2017)

Film : I, Tonya (2017)

Wat een goede film is dit zeg. En dan te denken dat ik deze bijna niet wilde gaan kijken omdat ik dacht dat het wel niet zo een goede film zou zijn. Het verhaal van Tonya Harding wordt heel erg goed verteld en ook op zo een manier dat alle details rondom het incident met Nancy Kerrigan van alle kanten belicht worden. Aan het einde van de film dacht ik alleen maar dat Tonya Harding een grote fout had begaan door met Jeff Gillooly te trouwen, maar als je dan ook weer eerlijk bent, wat kon een meisje van tussen de 17 en 20 ook weten, nadat ze vanaf haar derde alleen maar met kunstschaatsen bezig is geweest. Wat ik eigenlijk gewoon fijn vond om te zien, is dat Tony Harding betrokken is geweest bij deze film, dus dat deze film op de een of andere manier haar waardering kon wegdragen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...