Film : Jesus Christ Superstar (1973)

Gisteren heb ik samen met Danielle de film Jesus Christ Superstart (1973) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Ted Neeley als Jesus Christ, Carl Anderson als Judas Iscariot, Yvonne Elliman als Maria Magdalene, Barry Dennen als Pontius Pilate, Bob Bingham als Caiaphas, Larry Marshall als Simon Zealotes, Josh Mostel als King Herod, Kurt Yahjian als Annas, Paul Thomas als Peter, Pi Douglass als Apostle, Robert LuPone als Apostle James, Jonathan Wynne als Apostle, Thommie Walsh als Apostle Thaddeus, Richard Molinare als Apostle Andrew en David Devir als Apostle.

Jesus Christ Superstar neemt ons mee naar de laatste zeven dagen uit het leven van Jezus (Ted Neeley). In die week trekt Jezus Jeruzalem binnen. Hij is heel snel ongekend populair, maar met zijn preken roept hij de vijandigheid van de Joodse religieuze leiders op. Wanneer hij door Judas Iscariot (Carl Anderson) wordt verraden, weet Jezus toch nog Herodus (Josh Mostel) uit te dagen. Pontius Pilatus (Barry Dennen) is geamuseerd door Jezus, maar hij wordt door de hoofdpriester gedwongen het vonnis uit te spreken en veroordeelt Jezus daarmee tot de kruisiging.
FilmTotaal.nl

Film : Jesus Christ Superstar (1973)

Film : Jesus Christ Superstar (1973)

Ik vond dit een goede film. Met muziek, dans en heel erg goed gekozen locaties wordt het verhaal verteld. Eigenlijk is dit een verre voorloper van The Passion.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...