Beek Online Proeverij

Gisteravond hebben ik Danielle en ik de Beek Online Proeverij bijgewoond. Deze proeverij werd georganiseerd en gegeven door Jan Beek van Beek Spirits en de te proeven dranken had ik gekocht bij Helders’ Drankenspeciaalzaak. Door technische problemen is deze proeverij in twee delen gedaan, bekijk deel 1 en bekijk deel 2.

Tijdens deze proeverij kregen wij onderstaande dranken te proeven:

Allereerst moet ik zeggen dat ik deze proeverij heel erg leuk vond. Het feit Jan Beek heel veel setjes proefflesjes had gemaakt en deze had verspreid via een groot aantal drankenhandels in Nederland was al leuk, maar tijdens de proeverij bleek dat hij ook heel veel weet en heel goed kan spreken over de dranken.

Dan de dranken.

Danielle vond de Limoncello en de Amaretto lekker, waarbij de Amaretto toch nog net wat lekker bevonden werd. Daarnaast kon de Spiced Rum haar nog wel bekoren, maar werden de Calvados, de Cognac en de Whisky door haar te scherp bevonden en dat kwam eigenlijk alleen maar door het vrij hoge alcohol percentage dat in deze dranken zit. Ze vond deze avond leuk en heel erg informatief.

Ik vond alle dranken wel lekker, maar de Cognac was zeker niet mijn favoriet, terwijl ik de Calvados en de Spiced Rum erg verrassend vond. De Limoncello is erg lekker als deze goed gekoeld is en als het buiten lekker warm is, maar de Amaretto is toch wel perfect.

Al met al een hele leuke avond en ik hoop dan ook dat ik een proefsetje krijg voor de Live Online Tasting met The Ultimate, want dat zijn hele goede Whisky’s.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...