Concert : De Utrechtse Improvisatiewandeling

Afgelopen Donderdagavond hebben Danielle en ik de “De Utrechtse Improvisatiewandeling” bijgewoond. Dit was een concert dat gegeven werd door Maya Fridman en Merel Vercammen en dat heel bijzonder was. Het concert bestond uit vijf delen die ieder op een eigen locatie uitgevoerd werden.

Op 16 juli geven Merel Vercammen en Maya Fridman vijf korte improvisatieconcerten in vijf prachtige kerken in het centrum van Utrecht! Een unieke kans om de invloed van (de akoestiek van) verschillende kerken op hun improvisaties te vergelijken én om op één avond vijf kerken van binnen te zien.

De wandeling gaat langs de Domkerk, Geertekerk, Nicolaikerk, Lutherse kerk en Janskerk en is in totaal 2,8 kilometer (alles bij elkaar 40 minuten lopen). Merel en Maya zullen vrije improvisaties spelen volgens het concept van het album The Zoo.

De Geertekerk

De Geertekerk

Het concert begon in de Janskerk, alwaar wij een aantal vrije improvisaties mochten beluisteren. Na een korte wandeling werd het tweede deel van het concert gegeven in de Lutherse Kerk, alwaar wij een aantal vrije improvisaties mochten beluisteren. Na een korte wandeling werd het derde deel van het concert gegeven in de Nicolaïkerk, alwaar wij wedereom een aantal vrije improvisaties mochten beluisteren. Na een korte wandeling werd het vierde deel van het concert gegeven in de Geertekerk, alwaar wij wederom een aantal vrije improvisaties mochten beluisteren. Na een korte wandeling werd het vijfde deel van het concert gegeven in de Domkerk, alwaar wij helaas al weer voor de laatste keer een aantal vrije improvisaties mochten beluisteren.

De hele avond was gewoonweg fantastisch. Niet alleen omdat er overal ook goed rekening gehouden werd met de anderhalve meter afstand en goed handen ontsmetten in verband met het Coronavirus, maar ook omdat het weer een eerste concert was en eerlijk is eerlijk … Maya en Merel zijn hele goede muzikanten en kunnen hele mooie muziek maken. Dat dan ook nog vijf fraaie kerken als locaties en als inspiratie voor de dames mogen dienen, is dan ook nog eens een hele goede bijkomende factor.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...