Cabaret : Richard Groenendijk – Om Alles!

Gisteravond ben ik met Oscar, Monica en Danielle naar de voorstelling Om Alles! geweest. Deze voorstelling werd gespeeld door Richard Groenendijk in het Stadstheater te Zoetermeer.

In Om alles! zien we Groenendijk zoals vanouds van z’n scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest adremme kant. Ruim anderhalf uur lang een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Richard maakt een hoop kabaal, heeft een grote mond, maar een klein hartje. Hij ontziet niets of niemand en zeker ook zichzelf niet. Zoals het Parool schreef; ‘Intens geestig, maar ook met een warm hart.’

Zijn conference over het Rotterdamse hondje Tebbie is inmiddels een nationaal begrip en zijn vorige cabaretvoorstelling ‘Met de mantel der liefde’ werd betiteld als één van de beste voorstellingen van de afgelopen jaren. Als het aan Groenendijk ligt doet hij er met deze show echter nog een schepje bovenop. Zorg ervoor dat u deze man dit seizoen niet mist. Om Richard. Om z’n verhaal. Om alles!

Cabaret : Richard Groenendijk - Om Alles!

Cabaret : Richard Groenendijk – Om Alles!

Ik vind Richard Groenendijk fantastisch! Hij is een echte spraakwaterval. Je moet dan ook constant scherp blijven als publiek om hem te kunnen blijven volgen.

Niet alleen is hij erg grappig, maar hij kan af en toe ook erg serieus worden. Verder is hij ook erg sterk in allerlei typetjes. Ook zijn stukje als Jopie Parlevliet doet hij met verve en dat met alleen maar twee pumps aan.

Zodra Richard Groenendijk met een nieuwe show komt, weet ik al zeker dat ik kaarten ga kopen, wat is hij goed zeg.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...