Concert : Trijntje Oosterhuis – Acoustic Sunday Sessions

Gistermiddag ben ik met Oscar, Monica en Danielle naar het concert Acoustic Sunday Sessions geweest in het Stadstheater te Zoetermeer. Dit concert werd uitgevoerd door Trijntje Oosterhuis en Arnold van Dongen op gitaar.

Deze intieme sessies zijn ontstaan vanuit de liefde voor muziek in zijn meest pure vorm, waarbij Trijntje afwisselend begeleid wordt door een gitarist of een pianist. De middagen hebben een vrije invulling waar bekende, maar ook onbekende nummers uit haar omvangrijke repertoire aan bod komen. Er is geen vaste setlist, er is ruimte voor improvisatie en het publiek speelt een rol bij de invulling van de middag. Het resultaat is een heerlijk ongedwongen sfeer met vele muzikale verrassingen.

Trijntje Oosterhuis : Sunday Acoustic Sessions

Trijntje Oosterhuis : Sunday Acoustic Sessions

De middag begon rustig, maar na twee nummers kregen Trijntje Oosterhuis en Arnold van Dongen het publiek in hun macht en werd het pas echt gezellig. Hele goede akoestische muziek, perfect gezongen door Trijntje Oosterhuis en heel erg goed op de gitaar begleid door Arnold van Dongen, maakten dat het publiek heel erg goed reageerde en spontaan begon mee te klappen en op verzoek ook nog mee ging zingen.

Het was ook erg leuk dat totaal wel drie bezoekers op het podium een nummer hebben mogen meezingen met Trijntje Oosterhuis. Wat dat betreft kan Trijntje Oosterhuis heel goed personen die toch wel enigszins zenuwachtig zijn op hun gemak stellen om ze een goed een nummer te laten zingen.

Het hoogtepunt van de middag was het nummer Ken Je Mij? (met dank aan Anton van Dijken voor de opname) dat zonder versterking werd gespeeld op de rand van het toneel. Grote hulde voor Trijntje Oosterhuis, want wat een stem heeft zij zeg, maar ook hele grote hulde voor Arnold van Dongen, want wat kan hij goed gitaar spelen.

Al met al een hele goede middag, die zelfs nog een uur uitliep, en dus zeker de moeite waard om nog een keer te doen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...