Dansvoorstelling : Another Kind of Blue – Flirt with Reality

Ik ben gisteravond naar de dansvoorstelling Flirt with Reality geweest. Deze dansvoorstelling werd uitgevoerd door Another Kind of Blue in de grote zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. De choreografie voor deze dansvoorstelling werd bedacht door Another Kind of Blue.

De voorstelling Flirt with Reality is opnieuw een verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie. De voorstelling speelde in juli 2019 in Londen en is vanaf november terug in de Nederlandse theaters.

Dansvoorstelling : Another Kind of Blue - Flirt with Reality

Dansvoorstelling : Another Kind of Blue – Flirt with Reality

AIRMAN
Airman is een uniek project waar Middendorp al in 2011 mee is gestart. ZIjn droom om het uiterste uit de combinatie technologie en dansers te halen, wordt hiermee werkelijkheid. Geholpen door de expertise van technische partners zoals Sioux, LIME, Avionics en Luchtzinnig vormt Middendorp een duet tussen drones en een danser. In ‘Airman’ laat de danser van vlees en bloed de drones door realtime interactie menselijke vormen aannemen, die iedere voorstelling verschillen. U bent getuige van een mogelijke verbeelding van het menselijk bewustzijn, weergegeven door technologie. Een ongelofelijk spannende en uitdagende choreografie, zowel voor de danser op het podium als voor de technici achter de schermen.

FLYLAND IN A ROOM
‘Flyland in a room’ vertelt het verhaal over liefde, emotie en de dunne grens tussen fantasie en werkelijkheid. Twee dansers bieden u een blik in een verborgen wereld. De vloer klapt open en de geliefden vallen in hun innerlijke wereld. Met dit werk brengt Another Kind of Blue een emotionele fantastie tot leven, waarbij we kennismaken met twee mensen die een relatie beëindigen, omringd door geanimeerde wolken van herinneringen.

BLUE JOURNEY
De allereerste versie van ‘Blue Journey’ maakte Middendorp voor Introdans in 2008. Zes later zorgde het voor zijn internationale succes in America’s Got Talent, waar hij een fragment uit de choreografie gebruikte. Speciaal voor ‘Flirt with Reality’ presenteert Another Kind of Blue een vernieuwde versie van ‘Blue Journey’.
U ziet de worstelingen van een meisje, met zichzelf en de wereld om haar heen. Zij is de enige die een blauwe schaduw heeft, wat haar doet beseffen dat ze fundamenteel anders is. ‘Blue Journey’ verbeeldt de zoektocht naar een identiteit. Een visuele ervaring die het anders zijn viert.

AS IT APPEARS
In 2017 creëerde Middendorp het werk ‘Painting’ als onderdeel van het programma ‘So You Think You Can Stoelendans’ voor Introdans. Introdans werd hiervoor bekroond met een Zilveren Krekel in 2018. Deze choreografie diende als uitgangspunt voor ‘As It Appears’. De verschillende manieren waarop herinneringen door de eeuwen heen werden vastgelegd, vormden Middendorps inspiratiebron voor de totstandkoming van dit werk. Zoals in vroeger tijden schilderkunst werd gebruikt als geheugen, wendt de choreograaf zich nu tot een moderne technologie. In samenwerking met Dutch Tilt Studio’s is het decor grotendeels in virtual reality gemaakt. In ‘As It Appears’ bevindt het hoofdpersonage zich in een kamer, waar hij degene is naar wie hij op zoek is alleen nog maar kan ontmoeten in een schilderij.

GAME ENGINE
Voor de nieuwe choreografie ‘Game Engine’ liet Middendorp zich inspireren door het ontstaan van de computer, het digitale tijdperk en de daaruit voortkomende bites en bits. De danser bouwen een simpele versie van een computer en komen daarbij obstakels tegen in een steeds snellere stroom van aan- en uitschakelingen, muzikaal begeleid door de Indiase tabla speler Niti Ranjan Biswas. ‘Game Engine’ is een reis van een geheel analoge wereld naar een omgeving die uitsluitend uit nullen en enen bestaat en toont zowel de wrijving als de vooruitgang die digitale technologie in ons dagelijks leven teweegbrengt.

Ik vond dit een bijzonder goede dansvoorstelling. Ik heb heel erg genoten van de vijf verschillende stukken, zeker ook van de verschillende combinaties die gemaakt zijn. Drones en dansen, Virtual Reality en dansen, maar ook nog eens op verschillende manieren. Ik heb ook heel veel ontzag gekregen voor de verschillende dansers, want wat zijn zij goed zeg.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...