Tasting Whisky – The Classics

Ik ben gisteren met Robert naar het Whisky Festival “Tasting Whisky – The Classics” geweest. Dit festival werd gehouden in de grote zaal van het Stadstheater te Zoetermeer en werd georganiseerd door Tasting Whisky en Storytellers.

De Nosing & Tasting

Tijdens Tasting Whisky: The Classics laten we mooie, eerlijke whisky’s proeven waarvan mensen al decennia lang genieten. Wellicht zijn ze een beetje naar de achtergrond verdreven door het marketinggeweld van nieuwe, spannende edities maar deze helden zijn geen hype. Ze hebben de tand des tijds doorstaan en zullen dat nog lang blijven doen.

Als een echte goede vriend, misschien zie je elkaar niet meer zo vaak maar de band blijft altijd bestaan. Wij brengen jullie graag weer in contact met die vrienden

U zit ontspannen in de Grote Zaal van het Stadstheater Zoetermeer en proeft zes geweldige whiskies.

Tasting Whisky - The Classics; The Logo

Tasting Whisky – The Classics; The Logo

Gedurende Nosting & Tasting heb ik onderstaande Whisky’s mogen proeven.

Tasting Whisky - The Classics; The Tubes

Tasting Whisky – The Classics; The Tubes

Het Festival

Gedurende het festival heb ik onderstaande Whisky’s geproefd.

Het verslag

De middag begon weer met een nosing en tasting waarbij de drie Whisky Ambassadeurs Tony van Rooijen (voor Glenfiddich), Mike Overvliet (voor De Monnik Dranken) en Frank Handgraaf (voor Whisky Import Nederland) hele goede verhalen hadden over Whisky en hoe Whisky ontstaan is, maar vooral ook waarom zij de bovengenoemde Whisky’s meegenomen hadden. Aan het einde van de nosing and tasting kwam Tony nog met een kleine verrassing, namelijk de Glenfiddich Rich Oak die wij ook nog konden proeven. Heerlijk dus.

Daarna hebben Robert en ik een leuk festival gehad met weer veel verschillende Whisky’s die wij gedronken hebben, waarbij veel nog onbekende. Aerstone is een leuk en goedkoop merk uit de stal van William Grant and Sons (Glenfiddich en The Balvenie) en smaakt ook nog eens goed ook. Loch Lomond en Glen Scotia zijn wat mij betreft te onbekend bij het grote Whisky publiek in Nederland, maar dat zou zo maar eens kunnen veranderen na deze middag.

Het was weer een mooi festival en het was al weer de Achtste keer dat ik Tasting Whisky bezocht heb. In 2019, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013 en 2011 heb ik dit festival ook bezocht.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...