Film : Saint Omer (2022)

Gisteren heb ik de film Saint Omer (2022) gezien. Deze film heb ik bekeken in het kader van het IFFR 2023, bij Pathé Schouwburgplein te Rotterdam. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Kayije Kagame als Rama, Guslagie Malanda als Laurence Coly, Valérie Dréville als La Présidente du tribunal, Aurélia Petit als Maître Vaudenay, Xavier Maly als Luc Dumontet, Robert Cantarella als L’avocat général, Salimata Kamate als Odile Diatta, Thomas de Pourquery als Adrien, Adama Diallo Tamba als Seynabou, Mariam Diop als Khady, Dado Diop als Tening, Charlotte Clamens als Cécile Jobard, Seyna Kane als Seynabou jeune, Coumba-Mar Thiam als Rama adolescente en Binta Thiam als Rama enfant.

In 2013 laat de Frans-Senegalese moeder Laurence Coly (Guslagie Malanda) haar babydochter van vijftien maanden achter op een strand in Pas-de-Calais met de verdrinkingsdood als gevolg. Het proces dat volgde in 2016 kreeg veel media-aandacht in Frankrijk.
FilmFreak.be

Film : Saint Omer (2022)

Film : Saint Omer (2022)

Wat een indrukwekkende film is dit zeg. Het verhaal is gebaseerd op waar gebeurde feiten en dat gaat je niet in je koude kleren zitten. Zeker drie kwart van de film speelt zich af in het gerechtsgebouw tijdens het genoemde proces en dat is gewoon fascinerend goed gefilmd. Zeker de slot verklaring van de advocate van de verdachte doet best wel wat emoties op komen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...