Boek : Jonas Jonasson – Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)

Vandaag heb ik het boek “Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)” gelezen. Dit boek is geschreven door Jonas Jonasson.

In ‘Gangster Anders en zijn vrienden’ van Jonas Jonasson, auteur van ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’, verovert een illuster drietal de wereld! Gangster Anders, vers uit de gevangenis; de pastor Johanna, recent uit haar kerk gezet; en Per, receptionist in het hotel waar ze verblijven, kleinzoon van een geruïneerde miljonair. Een snood plan smeden ze: Anders moet goedbetaalde vuile klusjes gaan opknappen voor de Zweedse onderwereld, de pastor en de receptionist worden zijn strategische partners. Gaandeweg blijkt Gangster Anders maar matig geschikt voor de job en dan begint hij zich op een dag in de Bijbel te verdiepen. Hij besluit een kerk te stichten, de Kerk van Anders, met als motto: geven is beter dan nemen. Daar zijn Johanna en Per het maar half mee eens. Met inmiddels de halve onderwereld achter zich aan moeten zij als de bliksem een nieuw, lucratief plan verzinnen …

Boek : Jonas Jonasson - Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)

Boek : Jonas Jonasson – Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)

Tijdens het onderzoek dat ik heb verricht om dit blogje te schrijven, kwam ik er achter dat Danielle en ik best wel al een langere tijd veel met Zweden hebben.

In 2009 en 2010 hebben wij de boeken gelezen (Mannen die Vrouwen haten, De Vrouw die met Vuur Speelde en Gerechtigheid) en de films gezien (Mannen die Vrouwen haten, De Vrouw die met Vuur speelde, Gerechtigheid) van de Millenium-triologie, geschreven door Stieg Larsson.
In 2014 hebben wij afleveringen van de series Beck en Irene Huss gezien. Verder hebben wij ook het boek De Kat die niet Stierf, geschreven door Inger Frimansson, gelezen. In 2014 hebben wij ook veel boeken van Camilla Läckberg gelezen. Onder andere : Steenhouwer, IJsprinses, Predikant, De Lunchroom van de Weduwen, Oorlogskind, Zusje, Zeemeermin, Vuurtorenwachter, Engeleneiland, Leeuwentemmer en Sneeuwstorm en Amandelgeur. En zij wij ook nog naar Zweden op vakantie geweest en hebben wij bijna drie weken genoten van een rondreis.
In 2015 hebben wij aflevering van de serie Wallander gezien.
In 2016 zijn wij een weekendje naar Stockhol geweest en in 2017 hebben wij het eerste seizoen van de serie The Sandhamn Murders gezien.

Tussendoor hadden wij al het boek “De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween” gelezen en nu dus “Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand)”. Beide boeken zijn erg bijzonder geschreven. Het is geen kinderboek, maar de schrijfstijl is wel erg relaxed en rustig. Zelfs de erge dingen die gebeuren, zoals schoten die gelost worden en een handgraat die ontploft, worden zeer rustig beschreven. Begrijp mij niet verkeerd … Ik vind dit juist erg goed en ik kan dan ook niet wachten tot ik meer boeken kan lezen die geschreven zijn door Jonas Jonasson.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...