Film : The Quiet Girl (2022)

Gisteren heb ik de film The Quiet Girl (2022) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Catherine Clinch als Cáit, Carrie Crowley als Eibhlín, Andrew Bennett als Seán, Michael Patric als Da, Kate Nic Chonaonaigh als Mam, Joan Sheehy als Úna, Tara Faughan als Sorcha, Neans Nic Dhonncha als Gráinne, Eabha Ni Chonaola als Aoife, Carolyn Bracken als The Woman, Pádraig Ó Se als Mac Gearailt, Breandán Ó Duinnshleibhe als Ó Cathasaigh, Sean Ó Súilleabháin als Ó Floinn, Aine Hayden als Woman of the Shop en Elaine O’Hara als Áine.

Ierland 1981. Met opnieuw een kind op komst, is er voor de jonge, introverte Cáit (Catherine Clinch) niet voldoende plek bij haar ouders. Ze wordt voor een zomer naar familie op het platteland gestuurd, waar ze liefdevol wordt opgevangen door tante Eibhlín (Carrie Crowley). Cáit’s stugge oom Seán (Andrew Bennett) heeft meer moeite moeite met haar aanwezigheid. Langzamerhand ontdekt Cáit dat er ook in dit huis geheimen zijn. Toch bloeit ze open, maar aan elke zomer komt een einde.
FilmTotaal.nl

Film : The Quiet Girl (2022)

Film : The Quiet Girl (2022)

Ik vond dit een hele goede film. De film schetst een mooie beeld van het Ierland in 1981. Goed gekozen locaties, goede huizen en inrichting, in de tijd goede auto’s, goede acteurs en actrices en ook de spraak maken deze film in mijn ogen geweldig. Zeker ook de spraak, niet standaard Engels, maar Gaelic, maakt dat veel spraak niet te verstaan is, maar dat maakt de film wel authentiek.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...