Film : The Staggering Girl: A Choreographic Film (2023)

Gisteren heb ik de film The Staggering Girl: A Choreographic Film (2023) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Riko Higurashi als Dancer, Emma Mazzi als Dancer, Perla Pace als Dancer, Alicia Pin als Dancer en Robin van Sliedregt als Dancer.

The Staggering Girl is an autonomous, experimental dance film created in collaboration with dancers of the National Ballet Academy in Amsterdam.

Film : The Staggering Girl: A Choreographic Film (2023)

Film : The Staggering Girl: A Choreographic Film (2023)

Ik vond dit een goede korte film. Het verhaal dat de maker Chris Kokkeel was zeer boeiend, aangezien hij het onder andere had over hoe de film tot stand gekomen is en dat deze dus gebaseerd is op een Choregrafie die hij gemaakt had, die weer gebaseerd is op de film The Staggering Girl en dat hij ook de muziek uit die film mocht gebruiken. Verder was het heel erg interessant om Chris Kokkeel te horen vertellen over verschillende technieken om films op te nemen en welke hij in deze film gebruikt heeft.

Het is een mooie choreografie en deze wordt echt heel erg goed gedanst en heel erg fraai in beeld gebracht. Dus voor liefhebbers van dans en film is dit een hele mooie combinatie.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...