Film : Inside Aut (2023)

Gisteren heb ik de film Inside Aut (2023) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Isabelle Renate la Poutré als Self en Vera Bon als Self.

Na een vastgelopen filmproject vraagt fotograaf en documentairemaker Isabelle Renate la Poutré zich af: ‘Werkt mijn hoofd soms anders dan dat van anderen?’ Ze leest een blogpost over vrouwen met autisme en dan begint er iets te dagen. In de documentaire Inside Aut gaat Isabelle vol overgave en met humor op zoek naar de waarheid. Ze leest zich suf, luistert podcasts en interviewt andere vrouwen over dit onderwerp. De eerlijke en soms pijnlijke gesprekken met met haar omgeving maken langzaamaan duidelijk hoe haar hoofd werkt. Wanneer ze tot slot in haar eentje naar IJsland afreist valt alles op zijn plek.
MovieMeter.nl

Film : Inside Aut (2023)

Film : Inside Aut (2023)

Ik vond dit een goede film die een heel goed inzicht gaf in hoe iemand met Autisme zich voelt als het nog niet officieel gediagnosticeerd is. Isabelle Renate la Poutré is heel erg openhartig en geeft zich compleet bloot met al haar vragen, gevoelens en relaties. Voor iedereen die iets met Autisme, of een soort er van, te maken heeft, is dit echt wel een aanrader omdat je ziet en hoort dat het niet makkelijk is.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...