Film : The Tragedy of Macbeth (2021)

Gisteren heb ik de film The Tragedy of Macbeth (2021) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Denzel Washington als Macbeth, Frances McDormand als Lady Macbeth, Alex Hassell als Ross, Bertie Carvel als Banquo, Brendan Gleeson als Duncan, Corey Hawkins als Macduff, Harry Melling als Malcolm, Miles Anderson als Lennox, Matt Helm als Donalbain, Moses Ingram als Lady Macduff, Kathryn Hunter als Witches / Old Man, Scott Subiono als Murderer, Brian Thompson als Murderer, Lucas Barker als Fleance en Stephen Root als Porter.

De Schotse generaal Macbeth (Denzel Washington) raakt er door een trio heksen van overtuigd dat hij de volgende koning van Schotland zal worden. Met zijn ambitieuze vrouw ter ondersteuning beraamt hij plannen om de macht te grijpen. Het veroveren van de Schotse troon leidt echter zijn eigen ondergang in.
FilmTotaal.nl

Film : The Tragedy of Macbeth (2021)

Film : The Tragedy of Macbeth (2021)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. Het alom bekende verhaal, geschreven door William Shakespeare, werd door Joel Coen op magistrale wijze omgezet naar een film. De hele film is in Zwart Wit en dat geeft alle scene’s de nodige uitstraling. Verder is de muziek perfect bij de verschillende scene’s en wordt dit ook lekker hard gespeeld, zodat je af en toe opschrikt als er ook hele goede geluidseffecten te beluisteren zijn. Maar het mooie is wel het formaat waarin de film werd vertoond, 1 op 1,19. Net geen vierkant, maar het kijkt wel heel erg fijn.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...