Het Zuidelijk Toneel & BOG – Iemand die slaapt

Ik ben gisteravond naar de voorstelling “Iemand die slaapt” geweest. Deze voorstelling werd gegeven door Het Zuidelijk Toneel en BOG in het Theater de Veste te Delft.

Een muzikale voorstelling waarin BOG. het boek “Een man die slaapt” uit 1967 van Georges Perec — één van hun grootste inspiratiebronnen — bewerkt om het alledaagse, het tijdloze, het eenzame en het gemeenschappelijk van het menselijk bestaan voelbaar te maken.

Het Zuidelijk Toneel en BOG : Iemand die slaapt

Het Zuidelijk Toneel en BOG : Iemand die slaapt

Nadat ik vorige week al Salon Branoul : Catcher in the Rye had gezien, had ik wel heel veel interesse in Iemand die slaapt.

Ik moet zeggen dat de mensen van BOG (Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen en de dame op percussie) het zeer goed gedaan hebben. De voorstelling is een avond waarbij je aan de lippen van de vertellers gekluisterd blijft, maar dat komt ook omdat het boek “Een man die slaapt” een goede bron is voor deze voorstelling. De dame op de percussie weet ook precies de juiste sfeer te zetten met haar muziek en het draaiende vlak waar de vertellers op gaan staan en blijven vertellen is ook zeer geniaal gevonden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...