Film : Bon Bini Holland (2015)

Ik heb gisteren de film Bon Bini Holland (2015) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Jandino Asporaat als Robertico Florentina / Judeska, Liliana de Vries als Noëlla Maduro, Sergio IJssel als Norwin / Nolte, Dennis Rugde als Ken Maduro, Lone van Roosendaal als Sylvia Maduro, Teun Kuilboer als Patrick van Zuydewijn, Hans Dagelet als Eddy Mathilda, Cynthia Abma als Mevrouw van Vleuten, Ursul de Geer als Meneer van Vleuten, Martin van Waardenberg als Man arbeidsbureau, Humberto Tan als himself, Alpha Oumar Barry als Kofi, Phi Nguyen als Ping Ping, Jörgen Raymann als Priester en Fem Petraeus als Receptioniste.

Het verhaaltje, dat er gaandeweg steeds minder toe gaat doen en tevens het grootste zwaktebod van deze sympathieke komedie is, draait allemaal om het mislukte zakenmannetje Robertico Florentina (Jandino Asporaat). Samen met zijn beste vriend (Sergio IJssel) licht de inwoner van het zonnige Curaçao nietsvermoedende toeristen op door andermans huizen zonder toestemming te verhuren als vakantiewoning. Als Robertico Florentina door de mand valt en hij onmogelijk tweehonderdduizend Antilliaanse guldens (een kleine honderdduizend euro) kan ophoesten zit er niets anders op dan te vluchten voor de meedogenloze crimineel (Hans Dagelet) die het bedrag opeist. Hij besluit onder te duiken bij zijn schreeuwerige ordinaire tante Judeska (Jandino Asporaat) in Rotterdam. Hier rolt Robertico, die zich de naam Robert Florentijn aanmeet, al snel en onbedoeld in het zakenleventje waarvan hij duidelijk geen kaas heeft gegeten. Tijdens een kerkdienst neemt hij kennis van de rijke zakenman Ken Maduro (Dennis Rugde) en door met hem aan te pappen hoopt hij de benodigde gelden bij elkaar te scharrelen. Maar hoe lang kan de charmante oplichter zijn leugens volhouden, vooral wanneer de liefde om de hoek komt kijken?
FilmTotaal.nl

Film : Bon Bini Holland (2015)

Film : Bon Bini Holland (2015)

Ik vind dit een flauwe film. Het verhaal stelt niet veel voor en de verschillende scene’s voelen aan alsof er allerlei sketches aan elkaar geplakt zijn. Hoe Jandino Asporaat zijn typetjes neerzet is wel leuk, maar ja, dat wist ik al uit zijn TV Programma’s.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...