Musical : Moeder, ik wil bij de Revue

Ik ben gisteren met Danielle en mijn moeder naar de musical Moeder, Ik Wil Bij de Revue geweest. Deze musical werd opgevoerd in het Beatrix Theater te Utrecht en is geproduceerd door Entertainment.

In deze musical worden de hoofdrollen gespeeld door Jon van Eerd als John Hoogendoorn, Simone Kleinsma als Riet Hoogendoorn, Terence van der Loo als Bob Somers, Christanne de Bruijn als Jeanne van Woerkom, Raymonde de Kuyper als Aagje van Woerkom, Hugo Haenen als Gerrit van Woerkom, Robbert van den Bergh als Arnold, Roos van Erkel als Diny, Arie Kant als Jacob Somers, Fenneke Dam als Ida Somers en Ger Otte als KRO Directeur.

Moeder, ik wil bij de Revue speelt zich af in de jaren vijftig in Nederland. Het vertelt het verhaal van John (Jon van Eerd) en Riet Hogendoorn (Simone Kleinsma). Een beroemd duo dat niet zonder en met elkaar kan leven, met een eigen revue gezelschap. Bob (Terence van der Loo), zoon van een kolenboer, komt per toeval bij de revue en op dat moment verandert alles.

Moeder, ik wil bij de Revue

Moeder, ik wil bij de Revue

Ik vind dit een hele goede musical. Waarschijnlijk komt dat omdat in deze musical – net als de TV Serie – liedjes van Wim Sonneveld te horen zijn. Verder zou het ook wel eens kunnen liggen aan het feit dat het verhaal zeer origineel is en zeer goed uitgewerkt is als musical. Ook de verschillende acteurs en actrices zijn zeer goed.

Wat ook meespeelt is de locatie. Het Beatrix Theater is gewoon een heel fraai theater met een goed restaurant en in de pauze de mogelijkheid tot een pauze arrangment in een echte club.

Al met al was dit echt een fantastische avond.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...