International Whisky Festival 2018

Gisteren ben ik weer naar het International Whisky Festival geweest. Dit festival werd georganiseerd door Whisky Live in de Grote Kerk te Den Haag.

International Whisky Festival

International Whisky Festival

Masterclass Paul John Whisky
Shilton Almeida gaf de masterclass Paul John Whisky en dat deed hij goed. Hij vertelde heel veel over Whisky in India. Dat het percentage Angels Share in India hoger is dan in Schotland vanwege het warmere klimaat. Dat er eigenlijk maar drie Single Malt distilleerderijen in India zijn en dat de overige “Whisky’s” dus geen Whisky mogen heten. Verder gaf hij ook een goed verhaal over de te proeven Whisky’s en dat ze bij Paul John Whisky er alles aan doen om te proberen alle soorten Whisky te maken.

Gedurende de masterclass heb ik de onderstaande Whisky’s mogen proeven:

Masterclass Paul John Single Malt Whisky

Masterclass Paul John Single Malt Whisky

International Whisky Festival
Op het festival heb ik onderstaande Whisky’s geproefd:

Festival Botteling
Op het festival heb ik ook nog de festivalbotteling gekocht.

Glenfarclas 2009 Vintage
In samenwerking met George Grant en de importeur in Nederland Van Wees, hebben we deze botteling gekozen. Speciaal voor het International Whisky Festival in Den Haag zijn er twee van de beste sherryvaten geselecteerd en op vatsterkte gebotteld. Het zijn vatnummer 1853, een first fill sherry hogshead, gedistilleerd en gevuld op 21 sep 2009 en vat nummer 2379, een re-fill sherry hogshead geditilleerd en gevuld op 19 oktober 2009.

De vaten zijn in samenwerking geselecteerd met het Glenfarclas team en “married” om de beste combinatie van aroma’s, smaak en afdronk te krijgen die zo kenmerkend is voor Glenfarclas. Vanzelfsprekend is de whisky “naturel colour en “ non – chill “ filtered. Het alcoholpercentage ligt op 57,6 % ABV.

Festivalbotteling Glenfarclas Vintage 2009

Festivalbotteling Glenfarclas Vintage 2009

Beoordeling
Ook vandaag was het weer een feest. Rustig aan begonnen met het proeven van Glen Moray, daarna de masterclass Paul John Whisky gedaan en daarna eerst nog wat gegeten onder het genot van een aantal speciale Whisky’s.

Toen bij That Boutique-Y Whisky Company een hele tijd met Dave Worthington gepraat en vier hele fraaie That Boutique-Y Whisky Company Whisky’s mogen drinken. Daarna met Paul Dempsy gepraat en twee hele fraaie Spey> Whisky’s mogen drinken.

Als pre afsluiter bij Sietse Offringa een hele mooie The Macallan Double Cask 12yo mogen drinken en als afsluiter bij Frank Handgraaf van Whisky Import Nederland twee hele fraaie Blackadder Raw Cask Whisky’s mogen drinken.

Ik ben nu al twaalf keer (2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008 en 2007) naar het International Whisky Festival geweest en ik moet zeggen dat het niet gaat vervelen. Zolang ik elk jaar nog in staat ben om een lijstje van Whisky’s te proeven die ik nog niet eerder geproefd heb, blijf ik zeker gaan.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...