Toneelstuk : Hoogverraad

Ik ben gisteravond naar het toneelstuk Hoogverraad geweest.
Dit toneelstuk werd gespeeld door Theatergroep de Kale in het Theater Branoul te Den Haag.
In dit toneelstuk werden de hoofdrollen gespeeld door
Vastert van Ardenne als Jan Francken en
Bob Schwarze als Johan van Oldebarnevelt.

Ondersteund door zijn knecht Jan Francken (Vastert van Ardenne) stapt Johan van Oldenbarnevelt (Bob Schwarze) het schavot op dat voor de gelegenheid op het Binnenhof is neergezet. Even later is er een einde gekomen aan het leven van de man die de politiek van de Nederlanden tientallen jaren had bepaald.

Johan Van Oldenbarnevelt werd bijna negen maanden eerder op het Binnenhof gevangen gezet, verstoken van familie en vrienden. Alleen zijn knecht Jan Francken mocht bij hem zijn.

Toneelstuk : Hoogverraad

Toneelstuk : Hoogverraad

Ik vind dit een hele goede voorstelling. Juist het begin, de twee hoofdrolspelers komen samen de foyer binnen en dragen een gedicht voor dat geschreven is in de sfeer van het stuk. Daarna is er een klein stukje met gedeeltelijke kostuums waarna er met vertelling de achtergronden van het stuk duidelijk gemaakt worden.

En dan begint het stuk en dan pas zie je dat beide heren hele goede acteurs zijn. Ze zitten meteen in de rol die ze moeten spelen en je voelt ook de onmacht, de pijn en het ongeloof over de hele situatie.

Ik weet dan ook zeker dat ik Theatergroep de Kale in de gaten ga houden voor nieuwe voorstellingen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...