Vakantie Kroatië 2015

Samen met Danielle ben ik van Zondag 30 Augustus 2015 tot en met Vrijdag 18 September 2015 op vakantie geweest naar Kroatië.


Zondag 30 Augustus 2015
Vandaag zijn wij ‘s-ochtends om 08:00 uur vertrokken en hebben wij via de A12 – langs Gouda, Utrecht, Arnhem – Nederland verlaten om Duitsland via de A3 – langs Duisburg, Keulen, Frankfurt, Würzburg, Regensburg en Passau – door te rijden en Oostenrijk in te rijden. In Oostenrijk hebben wij de A8 – langs Wels – en de A9 gevolgd om in Spital am Pyhrn een hotel te nemen.


Maandag 31 Augustus 2015
Vandaag zijn wij in Oostenrijk de A9 – langs Graz – gaan volgen, tot en met de grens van Slovenië waar wij met de A1, de A4 en de 9 naar Kroatië zijn gereden. In Kroatië hebben wij de A2 (Zagreb), de A3/A1 (Karlovac) en de 8 (Seline en Starigrad) gevolgd tot de camping Camp Stine. Op de camping hebben wij onze tent opgezet en daarna zijn wij nog even lekker gaan zwemmen in de zee. Met een makkelijke maaltijd werd de eerste dag in Kroatië afgesloten.


Dinsdag 1 September 2015
Vandaag hebben wij de tent verder ingeruimd, hebben wij lekker rustig aan gedaan en hebben wij boodschappen gedaan in Starigrad.


Woensdag 2 September 2015
Vandaag hebben wij in Nationalni Park Paklenica een mooie wandeling gemaakt over het educatieve wandelpad vanaf de tweede parkeerplaats naar het begin van de kloof. Op de terugweg zijn wij nog langs de molen van Paklenica gekomen en zijn wij nog naar de uitzichttoren en vesting Paklaric gewandeld.

In Starigrad hebben wij nog het Fort Vecka Kula bezocht.

De overblijfselen van Vecko Kula in Starigrad Paklenica

De overblijfselen van Vecko Kula in Starigrad Paklenica


Donderdag 3 September 2015
Vandaag hebben wij wandeling nummer 20 “Roski Slap” gewandeld uit de wandelgids door Rother.

De wandeling begint bij een parkeerplaats met uitzicht op een mooi klooster op een eiland en gaat dan vrij snel omhoog naar een plateau om vanaf het plateau weer omlaag te gaan langs hele mooie bergen om uiteindelijk bij Roski Slap uit te komen. Bij Seljacko domacinstvo Kristijan hebben wij een typische Kroatië lunch gegeten van verschillende soorten ham, kaas en brood, begeleid door een mooie en zeer lekkere, rode wijn.

Nadat wij ons met een boot terug hebben laten varen naar de parkeerplaats waar onze auto stond – normaliter kan dit niet, maar wij hebben toch een schipper weten te overtuigen – zijn wij verder gereden naar Skradinski Buk en hebben wij daar nog een rondje gewandeld.

Zowel Roski Slap als Skradinski Buk zijn onderdeel van het Nacionalni Park Krka.


Vrijdag 4 September 2015
Vandaag hebben wij wandeling nummer 11 “Nationalpark Paklenica mit Grottenbesichtigung” gewandeld uit de uit de wandelgids door Rother.

De wandeling begint bij de tweede parkeerplaats in het Nationalni Park Paklenica en loopt door de kloof totdat er een klein plateau bereikt wordt. Vanaf dit plateau gaat een route naar de grotten, die wij ook gewandeld hebben. De grotten zijn zeer fraai. Na de grotten ging de wandeling verder de kloof in om uiteindelijk via hetzelfde pad weer terug te gaan naar de parkeerplaats.

Uitzicht in de grote Paklenica

Uitzicht in de grote Paklenica


Zaterdag 5 September 2015
Vandaag begon met een onweersbui met veel regen en rukwinden. Nadat de storm was gaan liggen, zijn wij met de auto een stukje gaan rijden. Wij zijn het eiland van Pag opgereden en bij Razanac zijn wij gaan genieten van het uitzicht op het water, maar ook van het uitzicht op de camping. Daarna zijn wij door het vogelreservaat Veliko Blayo gaan rijden om in Pag, bij het restaurant Dubrava, een vleesschotel voor twee als lunch te nemen. Na de lunch zijn wij in Kolan bij Sirana Gligora gaan kijken hoe zij de specifieke Croatian Cheese maken. De dag werd afgesloten met weer een onweersbui met veel regen en een paar rukwinden.


Zondag 6 September 2015
Vandaag hebben wij wandeling nummer 25 “Insel Pasman : Von Meer zu Meer” gewandeld uit de wandelgids door Rother.

De wandeling laat de mooie kanten van het eiland Insel Pasman zien. Tussendoor komt de wandeling ook nog langs een heel fraai kerkje. ‘s-Avonds hebben wij gedineerd bij de Taverna Konoba Marasovic in Starigrad.

Mooi poortje op het eiland Pasman

Mooi poortje op het eiland Pasman


Maandag 7 September 2015
Vandaag hebben wij wandeling nummer 14 “Paklenica: Uber die Hochebene Rujno zur Kirche Sv. Bogorodica” gewandeld uit de wandelgids door Rother.

Deze wandeling begint al vrij hoog in de bergen en gaat in het begin stijl over de rotsen om uiteindelijk op de hoogvlakte Rujno uit te komen. Op deze hoogvlakte staat het kerkje Sint Bogorodica wat ook gelijk het eindpunt van deze wandeling is. |Ter afwisseling zijn wij op de terugweg over een natuurweg met hele mooie uitzichten gewandeld.


Dinsdag 8 September 2015
Vandaag hebben wij wandeling nummer 13 “Nationalpark Paklenica: Von der Mala Paklenica zur Velika Paklenica” gewandeld uit de wandelgids door Rother.

Deze wandeling start in de kleine (Velika) Paklenica kloof en stijgt daardoor zo een twee uur vrij steil en zo af en toe is het zelfs echt klimmen in de kloof. Maar … De uitzichten vergoeden een hoop. Na de kloof kom je op een hoogvlakte welke niet al te groot is, maar wel hele mooie uitzichten biedt. Na de hoogvlakte daal je weer een berg af en kom je in de grote (Mala) Paklenica. Middels het goed begaanbare pad wandel je dan helemaal door naar de eerste parkeerplaats en vanaf daar ga je onderlangs het natuurgebied weer terug naar de kleine kloof. Een lange, maar zeer fraaie wandeling.

De kleine Paklenica

De kleine Paklenica


Woensdag 9 September 2015
Vandaag zijn wij met de auto naar Nin gereden en hebben met onze eigen ogen mogen aanschouwen waar Grgur Ninski heel lang geleden om gevochten heeft.

Na een boterhammetje gegeten te hebben zijn wij doorgereden naar Zadar. Hier hebben wij wandeling nummer 19 “Die Kirchenstadt Zadar, das Tor nach Dalmatien” gewandeld uit de wandelgids door Rother. Deze wandeling laat je de mooiste delen van Zadar zien. Bij Konoba Na Po Ure hebben lekker gegeten, waarna wij nog bij het Zee-orgel en het Groet aan de Zon zijn wezen kijken.


Donderdag 10 September 2015
Vandaag hebben wij wandeling nummer 9 “Naturpark Dabarski Kukovi: Auf dem Hohenzug Ljubicko Brdo” gewandeld uit de wandelgids door Rother. Deze wandeling begint bij een verlaten hotel en gaat al stijgend door een bos, om op een bergrug uit te komen. Bovenop de bergrug staat een kruis.

Mooi uitzicht over Dabarski kukovi

Mooi uitzicht over Dabarski kukovi

‘s-Avonds hebben wij gegeten bij Grill Restaurant Ante in Starigrad.


Vrijdag 11 September 2015
Vandaag hebben wij rustig aan gedaan op de camping en zijn wij ‘s-middags naar wijnboerderij en -handel Mas Vin geweest. Daar kregen wij een rondleiding in het kleine bedrijf en mochten wij gratis hun wijnen proeven. Uiteraard hebben wij toen een aantal flessen gekocht.


Zaterdag 12 September 2015
Vandaag hebben wij een boottochtje gemaakt naar de rivier Zrmanja. Dit is een rivier die in een hele fraaie kloof stroomt. De rivier is gebruikt in films over Winnetou en Old Shatterhand.

Een mooi uitzicht in de Zrmanja

Een mooi uitzicht in de Zrmanja

De lunch hebben wij gebruikt bij Restaurant Dalmacija om daarna lekker rustig aan te doen op de camping.


Zondag 13 September 2015
Vandaag hebben wij wandeling nummer 18 “Plitvice Lakes National Park: Circuit of The Lakes and Falls” gewandeld uit het boekje Croatia Car Tours and Walks. Dit is gelijk aan wandelingen nummer 7 “Nationalpark Plitvicer Seen: Oberer Teil” en 8 “Nationalpark Plitvicer Seen: Unteter Teil” uit de wandelgids door Rother.

Het is een hele mooie, toch wel vrij lange, wandeling. Het was er erg druk en zeker in het begin waren er veel vliegjes, maar het was zeer de moeite waard.

Tip:
Ga vroeg, dan voorkom je veel drukte.


Maandag 14 September 2015
Vandaag hebben wij een boottocht naar Kornati genoten, georganiseerd door Travel Agency Aquarius op de MB Leut.

Het natuurgebied Kornati (2)

Het natuurgebied Kornati (2)

‘s-Avonds hebben wij weer gegeten bij Grill Restaurant Ante in Starigrad.


Dinsdag 15 September 2015
Vandaag hebben wij wandeling nummer 2 “Mali Kamenjar” gewandeld uit het boekje “Hike & Bike“. Dit is een hele fraaie route die begint bij de kust en door de bergen heen gaat en ook nog twee keer de snelweg kruist. Na deze wandeling zijn wij nog op het Parizevacka Glavica geweest. Dit is een hoogvlakte die een blik biedt over de Zrmanja-rivier. Deze hoogvlakte is ook gebruikt als locatie van de Pueblo van Winnetou in de gelijknamige films.


Woensdag 16 September 2015
Vandaag hebben wij alvast een gedeelte opgruimd en zijn wij ‘s-middags het Instructive Path Ljubotic gaan wandelen. Dit is een wandeling langs een aantal plaatsen waar Mirila te vinden zijn. Een Mirila is de laatste plek waar het lichaam van een overledene nog een keer mocht rusten voordat het begraven werd. De overlevering leert dat deze plekken belangrijker zijn dan de werkelijke begraafplaatsen omdat het geloof is dat de geest van de overledene daar is en dat alleen het lichaam begraven is.

Een paar mooie Mirila

Een paar mooie Mirila


Donderdag 17 September 2015
Vandaag zijn wij begonnen aan de terugweg. In Kroatië hebben wij de 8 langs de kust gevolgd en zij wij via de 23 de bergen overgestoken via Sensjka Draga om op de A1 uit te komen welke wij gevolgd hebben langs Karlovac en Zagreb. Met behulp van de A2, langs Krapina, zijn wij Slovenië ingereden en zij wij via de 9 (langs Ptuj) en de A4 (Maribor) uiteindelijk in Oostenrijk belandt. In Oostenrijk hebben wij de A9 (langs Graz en Linz) gevolgd en daarna de A8 (Langs Wels) om op de A3 Duitsland in te rijden. Bij Passau hebben wij overnacht in Hotel IBB Passau Sud.


Vrijdag 18 September 2015
Vandaag hebben wij in Duistland de A3 gevolgd langs Regensburg, Nürnberg, Würzburg, Frankfurt, Keulen, Düsseldorf en Botrop om via de A12 langs Arnhem, Utrecht en Gouda weer terug naar huis te rijden.


Foto’s/Video’s

Wandelingen

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...