Vakantie Ardennen 2015

Samen met Danielle en haar familie ben ik van Vrijdag 16 Oktober 2015 tot en met Vrijdag 23 Oktober 2015 op vakantie geweest naar de Ardennen in België. In de buurt van Libramont-Chevigny hadden wij de boerderij Rondu gehuurd.


Vrijdag 16 Oktober 2015
Vandaag zijn wij naar België gereden en zijn om 17:30 uur aangekomen bij de boerderij Rondu.


Zaterdag 17 Oktober 2015
Vandaag hebben wij het openluchtmuseum in het Provinciaal Domein Fourneau de Saint-Michel bezocht. Daar hebben wij in een paar uur tijd een indruk gekregen van de verschillende soorten bouwwerken door de tijden heen in de Ardennen.

Provinciaal Domein van de Fourneau Saint-Michel - Openluchtmuseum

Provinciaal Domein van de Fourneau Saint-Michel – Openluchtmuseum


Zondag 18 Oktober 2015
Vandaag zijn wij in Han sur Lesse naar het Domaine des Grottes de Han geweest.

Domein van de Grotten van Han - Grotten

Domein van de Grotten van Han – Grotten

‘s-Ochtends hebben wij de grotten bezichtigd en geconstateerd dat deze zeer uitgebreid zijn en dat er heel veel fraaie rotsformaties te zien zijn. Na een lunch zijn wij met de bus door het wildpark gereden en hebben toen met eigen ogen kunnen zien dat dit wildpark zeer fraai en erg uitgebreid is en dat de verschillende soorten wild best veel leefruimte hebben.

Domein van de Grotten van Han - Wildpark

Domein van de Grotten van Han – Wildpark


Maandag 19 Oktober 2015
Vandaag hebben wij in het huisje wat spelletjes gespeeld en ‘s-middags hebben Danielle en ik nog een leuke wandeling gemaakt voor het eten.


Dinsdag 20 Oktober 2015
Vandaag hebben wij in Bastenaken (Bastogne) het Bastogne War Museum en het Memorial du Mardasson bezocht.

Het Bastogne War Museum laat heel veel informatie zien over de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en over de slag om de Ardennen in het bijzonder.

Bastogne War Museum

Bastogne War Museum

Het Memorial du Mardasson is een heel fraai monument ter nagedachtenis van alle Amerikaanse slachtoffers tijdens de slag om de Ardennen. Alle Amerikaanse eenheden die deelgenomen hadden aan de slag, alsmede de staten waaruit de slachtoffers afkomstig waren, staan vermeldt op een monument waar je als bezoeker ook nog op kan.

Mardasson Monument

Mardasson Monument

‘s-Middags hebben wij de Barrage de Nisramont bezocht, een heel fraai stuwmeer met een functionele stuwdam.

Barrage de Nisramont

Barrage de Nisramont


Woensdag 21 Oktober 2015
Vandaag hebben wij het Parc Chlorophylle bezocht, een park, enig in zijn genre, geeft de bezoeker de kans de wereld van het bos te ontdekken op een originele manier. Veel educatie over bos en hoe om te gaan met het bos, maar ook genoeg zaken voor kleine en grote kinderen om zich te vermaken.

‘s-Middags hebben wij in Saint-Hubert de Basiliek van Sint-Hubertus bezocht. Dit is een hele fraaie basiliek met mooie schilderijen, geweldige beeldhouwwerken en het laat zien dat men vroeger niet in het klein dacht bij het bouwen van kerken of basilieken.


Donderdag 22 Oktober 2015
Vandaag hebben wij in Bouillon het Archéoscope Godefroid de Bouillon en het Kasteel van Bouillon bezocht.

Het Archéoscope Godefroid de Bouillon laat in een multi mediale show zien wie Godfried van Bouillon was, hoe hij leefde en hoe hij de leider is geworden van de Eerste Kruistocht.

Kasteel van Bouillon

Kasteel van Bouillon

Het Kasteel van Bouillon was het door Godfried van Bouillon door geërfde kasteel en is heden ten dage nog grotendeels intact en laat heel goed zien wat er in vroeger tijden allemaal gevraagd werd van een kasteel. Tegenwoordig worden op de binnenplaats van het kasteel ook shows gegeven met roofvogels.


Vrijdag 23 Oktober 2015
Vandaag hebben wij de terugreis naar Nederland aanvaardt.


Links

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...