Vakantie Slovenië 2023

Afgelopen Zomer zijn Danielle en ik van Zaterdag 26 Augustus tot en met Vrijdag 15 September op vakantie geweest in Slovenië. In drie weken tijd hebben veel gewandeld, veel gezien en heel veel genoten.


Zaterdag 26 Augustus 2023

Vandaag zijn wij niet heel vroeg vertrokken en reden over de A12 langs Utrecht en Arnhem om in Duitsland verder te gaan over de 3. Nadat wij Oberhausen gepasseerd hadden, zijn wij bij Raststatte Ohligeser Heide West gestopt voor toiletbezoek en een hapje eten.

Daarna zijn wij verder gegaan over de 3 en passeerden Keulen en Frankfurt om bij Rasthof Weiskirchen Sud te stoppen voor toiletbezoek en een hapje eten. Daarna zij wij verder gegaan over de 3 en passeerden Würzburg en Nürnberg om bij Raststatte Greding West te pauzeren om te tanken, het toilet te bezoeken en een hapje te eten. Daarna zijn wij verder gegaan over de 3 en hebben voor München overnachten in Hotel Erber.


Zondag 27 Augustus 2023

Vandaag hebben wij ontbeten bij Hotel Erber en zijn wij weer gaan rijden over de 9 en langs München. Daarna zijn wij verder gegaan over de 8 Oostenrijk in en hebben wij in Oostenrijk de A10 gevolgd en hebben bij Raststation Golling gestopt voor toiletbezoek en een hapje eten.

Daarna zijn wij verder gegaan en Slovenië in gereden en over de 11 naar Camping Sobec. Daar aangekomen hebben wij ons omgekleed omdat het meer dan 30 graden was en zijn wij naar het meer gegaan. Na inchecken hebben wij de tent ingericht en hebben wij het rustig aan gedaan voor de rest van de dag en heb ik ook de Formule 1 race gekeken.

De bij VacanSoleil gehuurde tent

De bij VacanSoleil gehuurde tent


Maandag 28 Augustus 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten en hebben wij boodschappen gedaan bij de Spar in Lesce. Daarna zijn wij naar Radovljica gegaan en hebben daar rondgewandeld en een lunch gegeten.

Het centrale plein in Radovljica

Het centrale plein in Radovljica

In Radovljica hebben wij ook nog het Pharmacy and Alchemy Museum en de Cerkev Sv. Petra Kerk en Cebelarski muzeh bezocht.

Medische boeken in het Apothekers museum

Medische boeken in het Apothekers museum

Terug op de camping hebben wij in de tent spelletjes gespeeld en gegeten terwijl het regende.


Dinsdag 29 Augustus 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten en de afwas gedaan. Daarna hebben wij het Kasteel Grad Bogensperk bezocht.

Kasteel Grad Bogensperk

Kasteel Grad Bogensperk

Als lunch hebben wij Pizza gegeten bij Gostilna Krznar, waarna wij het Klooster Cisteecijanska opatija Sticna bezocht hebben.

Klooster Cisteecijanska opatija Sticna

Klooster Cisteecijanska opatija Sticna

Daarna zijn wij terug naar de camping gereden en hebben wij gegeten in de tent.


Woensdag 30 Augustus 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten en zijn wij naar Kropa gereden. Daar hebben wij het Iron Forging Museum bezocht, kregen wij een rondleiding door het dorpje en hebben wij de Smidse bezocht en zijn wij weer terug naar het museum gegaan om dit verder te bekijken.

Het fraaie dorpje Kropa

Het fraaie dorpje Kropa

Als lunch hebben wij wat gegeten bij Gostilina Pr Kovac, waarna wij naar Begunje na Gorenskjem zijn gereden. Daar hebben wij in het dorpje en in de omgeving rondgewandeld en zijn onder andere langs Grad Kamen gekomen.

Kasteel Grad Kamen

Kasteel Grad Kamen

‘s-Middags hebben bij nog wat op de camping gezeten en gegeten.


Donderdag 31 Augustus 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten en zijn wij naar Bled gewandeld.

Uitzicht op Kasteel Bled

Uitzicht op Kasteel Bled

Daar hebben wij rond Lake Bled gewandeld (Wandeling 21 “Mala Osojnica und der See von Bled” uit Slowenien door Evamarie Wecker) en hebben wij wat gedronken bij Starkl, waarna wij zijn teruggewandeld naar de camping.

Uitzicht over meer Bled

Uitzicht over meer Bled


Vrijdag 1 September 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten en zijn wij naar de Vršič Pass gereden waar wij de wandeling “Slemanova Spica” hebben gewandeld, nummer 32 uit Rother Wandelgidsen Julische Alpen.

Op de top van de Slemanova Spica

Op de top van de Slemanova Spica

Onderweg terug naar de camping hebben wij nog boodschappen gedaan, waarna wij op de camping in het restaurant gegeten hebben.


Zaterdag 2 September 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten en zijn naar Rakov Skocjan gereden alwaar wij de wandeling nummer 45 “Rakov Skocjan/Rak Slucht” gewandeld hebben uit het boekje Slowenien door Evamarie Wecker.

Een hele mooie grot bij Rakov Skocjan

Een hele mooie grot bij Rakov Skocjan

Daarna zijn wij naar Postjona gereden en hebben daar de grot Postonjska Jama bezocht, nadat wij eerst het Vivarium bezocht hadden.

De grot Postonjska Jama

De grot Postonjska Jama

Na bij Magdalena Food and Fun nog wat gegeten te hebben, zijn wij teruggereden naar de camping.


Zondag 3 September 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten en zijn naar Planina pod Golico gereden, alwaar wij de wandeling nummer 23 “Golica/Kahlkogel” gewandeld hebben uit het boekje Slowenien door Evamarie Wecker.

Onderweg naar Kahlkogel

Onderweg naar Kahlkogel

Eerst zijn wij naar het hutje Koca na Golica gewandeld en daarna zijn wij doorgewandeld naar Kahlkogel, waarna wij in etappes weer terug naar de auto zijn gewandeld en terug naar de camping zijn gereden.

Onderweg naar Kahlkogel

Onderweg naar Kahlkogel


Maandag 4 September 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten, waarna wij naar Blejska Dobrava zijn gereden, alwaar wij de wandeling 41 “Soteska Vintgar (Vintgar-Klamm)” uit Rother Wandelgidsen Julische Alpen gewandeld hebben.

De kloof Soteska Vintgar

De kloof Soteska Vintgar

Daarna zijn wij naar Gostilina Zatrnik gereden en hebben wij lunch gegeten. Na de lunch zijn wij naar Bled Castle gereden en hebben daar lekker rondgewandeld.

Het binnenplein van Kasteel Bled

Het binnenplein van Kasteel Bled


Dinsdag 5 September 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten, waarna wij de E-Mountain Bikes hebben opgehaald en een eindje zijn gaan fietsen. Wij kwamen onder andere langs Grad Kamen.

Kasteel Grad Kamen

Kasteel Grad Kamenc

In Brezje hebben wij een lunch gegeten bij Kavarna Pri Baziliki en hebben wij het klooster bezocht.

Een mooi beeld bij Kavarna Pri Baziliki, Brezje

Een mooi beeld bij Kavarna Pri Baziliki, Brezje

Daarna zijn wij terug naar Radovljica gefietst en met een leuk lusje teruggegaan naar de camping. Daarna zijn wij naar Lesce gegaan en hebben wij gegeten bij Krcma Mexico.


Woensdag 6 September 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten, waarna wij naar Predjama gereden zijn en aldaar het kasteel bezocht hebben.

Kasteel Predjama

Kasteel Predjama

Daarna hebben wij iets gegeten bij Gostilna Pozar en zijn wij naar de Vipava vallei gereden alwaar wij een Wijn Tasting hebben gekregen bij Winery Petric in Slap.

Wijn proeverij bij Petric in Slap

Wijn proeverij bij Petric in Slap

Daarna zijn wij naar Stanjel gereden en hebben wij daar rondgekeken. Daarna zijn wij naar Vipava gereden en hebben wij gegeten bij Falidur Restaurant & Wine Bar.

Falidur Restaurant & Wine Bar in Vipava

Falidur Restaurant & Wine Bar in Vipava


Donderdag 7 September 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten, waarna wij naar Gozd Martuljek zijn gereden en onderweg nog een bon voor een te hoge snelheid hebben gekregen. Daar aangekomen hebben wij wandeling nummer 40 “Wasserfalle im Martuljek” gewandeld, alleen was het pad naar de bovenste waterval gesloten omdat er heel veel bomen omgewaaid waren.

Een hele fraaie waterval

Een hele fraaie waterval

Op de camping hebben wij fietsen gehuurd en zijn wij naar Radovljica gefietst en hebben wij gegeten bij Gostilna Augustin. Terug op de camping hebben wij een ijsje gegeten onder het genot van Sloveense muziek.


Vrijdag 8 September 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten, waarna wij naar Vogel Ski Centre zijn gereden en zijn wij met de gondel naar boven gegaan.

Met de gondel omhoog naar Vogel

Met de gondel omhoog naar Vogel

Daar aangekomen hebben wij wandeling nummer 14 “Vogel” gewandeld uit het boekje Slowenien door Evamarie Wecker.

Een leuk dalletje

Een leuk dalletje

Een heel fraai uitzicht

Een heel fraai uitzicht

Daarna hebben wij bij Planinska koca Merjasec iets gedronken en zij wij met de gondel weer naar beneden gegaan en hebben wij iets gegeten bij Gostisce Pod Skalco.


Zaterdag 9 September 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten, waarna wij naar Bovec zijn gereden, via Italië. Daar hebben wij wandeling nummer 36 “Slap Boka” gewandeld en die was mooi, maar vooral de waterval was erg mooi.

De waterval Slap Boka

De waterval Slap Boka

Daarna zijn wij naar de kabelbaan gereden en hebben wij de auto geparkeerd en hebben wij wandeling nummer 37 “Slap Virje” gewandeld en die was ook erg mooi.

De waterval Slap Virje

De waterval Slap Virje

Daarna hebben wij iets gedronken bij het restaurant en zijn wij terug naar de camping gereden alwaar wij pasta gingen eten.


Zondag 10 September 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten, waarna wij naar Lancovo zijn gereden en daar hebben wij de Pusti Grad bekeken.

Kasteel Pusti Grad

Kasteel Pusti Grad

Daarna hebben wij wandeling nummer 2 “Vodca Unco Pot Grabnarca” gewandeld van de kaart Radovljica Z Okolico.

Een leuk bruggetje tijdens Vodca Unco Pot Grabnarca

Een leuk bruggetje tijdens Vodca Unco Pot Grabnarca

Terug bij Caffe Pr’ Hostarju hebben wij iets gedronken en daarna zijn wij teruggegaan naar de camping, waar wij kaas, worst, komkommer en tuc gegeten hebben en wijn gedronken hebben. Om de avond af te sluiten, zijn wij naar Lesce gewandeld en hebben Chili Con carne gegeten bij Krcma Mexico.


Maandag 11 September 2023

Vanochtend hebben wij de op camping ontbeten en zijn wij naar P4 bij Velika Planina gereden en zijn wij gaan wandelen naar Velika Planina en hebben daar geluncht bij een kerk.

Een overzicht over Velika Stan

Een overzicht over Velika Stan

Na de lunch hebben wij een rondje door het dorpje Velika Stan gewandeld en hebben wij de top bezocht en zijn wij terug via het dorpje gewandeld en hebben wat gedronken bij het kerkje.

Een overzicht over Velika Stan

Een overzicht over Velika Stan

Daarana zijn teruggewandeld naar P4 en zijn met de auto en via Poreber (omrijden via de bergen) teruggereden naar de camping. Daar hebben rustig aan gedaan en hebben de avond afgesloten met wat wijn, bier en eten.


Dinsdag 12 September 2023

Vanochtend hebben wij op de camping ontbeten en zijn wij naar de bergen gereden. Daar hebben wij wandeling nummer 45 “Debela Pec” gewandeld uit Rother Wandelgidsen Julische Alpen met een zeer fraai uitzicht op de top Debela Pec.

Uitzicht vanaf Debela Pec

Uitzicht vanaf Debela Pec

Daarna zijn wij weer terug gewandeld naar de parkeerplaats en hebben iets gedronken en gegeten bij Sport Hotel Pokljuka.


Woensdag 13 September 2023

Vanochtend hebben wij ontbeten op de camping en zijn naar Bled gereden. Met een bootje zijn wij naar naar het eiland gegaan en hebben de kerk, de toren en het museum bezocht.

De bootjes voor naar het eilandje in meer Bled

De bootjes voor naar het eilandje in meer Bled

De kerk op het eiland in meer Bled

De kerk op het eiland in meer Bled

Na een rondje eiland zijn wij met het bootje terug naar Bled gegaan en zijn wij heel langzaam omhoog gewandeld naar het kasteel Bled. Daar hebben wij heerlijk gegeten bij het restaurant in Kasteel Bled. Na het eten zijn terug gegaan naar de camping waar het iets regende, maar wel heel erg benauwd was.


Donderdag 14 September 2023

Vanochtend hebben wij ontbeten op de camping en zijn wij naar Tomlin gereden. Aldaar zijn wij door de Tolminska Korita kloof gewandeld en hebben wij Dante’s Grot bezocht.

De Tolminska Korita kloof

De Tolminska Korita kloof

Daarna hebben wij iets gegeten en gedronken bij Okrepcevalnica Tolminska Korita en zijn wij naar Kobarid gereden en hebben wij daar de waterval Slap Kozjak bekeken.

De waterval Slap Kozjak

De waterval Slap Kozjak

Via Boveck zijn wij teruggereden en hebben wij onderweg nog een oud Russisch Kerkje (1e WO) bekeken en in Lesce bij Black Swan House een heerlijke hamburger gegeten.

Een oud Russisch kerkje

Een oud Russisch kerkje


Vrijdag 15 September 2023

Vanochtend hebben wij op de camping in het restaurant van het buffet genoten en zijn wij gaan rijden. Eerst door Slovenië en een stuk door Oostenrijk waarna wij gepauzeerd hebben bij Raststation Golling. Daarna zij wij door gaan rijden door Oostenrijk en Duitsland. Bij Rasthaus Holledau hebben wij gepauzeerd en bij de Starbucks hebben wij iets te eten en te drinken gehaald en opgegeten en opgedronken.

Daarna zij wij door gaan rijden en gestopt en gedronken bij Rasthof Haidt Nord. Daarna zij wij door gaan rijden en gestopt, getankt en gegeten bij Rasthof Weiskirchen, en daarna nog een keer gestopt en doorgereden naar huis.


Foto’s/Video’s

Wandelingen/Fietsroutes

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...