Opera : Staatsopera van Tatarstan – Carmen

Ik ben gisteravond met Danielle, Henk en Fabienne naar de Opera Carmen geweest. Deze Opera is geschreven door Georges Bizet en werd opgevoerd door de Staatsopera van Tatarstan in het Stadstheater te Zoetermeer.

Carmen is het bekendste werk van de Franse componist Georges Bizet (1838-1875), niet in de laatste plaats door de Habanera, de aria waarmee Carmen haar entree maakt. Het werk vol meeslepende muziek veroorzaakte bij de première in 1875 een enorme schok vanwege de ongekende passie van Carmen en de tragische afloop.

De Staatsopera van Tatarstan is in Nederland in twintig jaar uitgegroeid tot een geliefd operahuis en brengt deze publiekslieveling in een levendige enscenering met topsolisten, groot orkest, prachtige kostuums en dito decors. Frans gezongen, Nederlandse boventiteling.

Staatsopera van Tatarstan - Carmen

Staatsopera van Tatarstan – Carmen

Wij hebben al vaker een Opera gezien die is uitgevoerd door de Staatsopera van Tatarstan, onder andere : Il Trovatore, Nabucco, Lucia di Lammermoor en Rigoletto en deze vier Opera’s, maar zeker ook Carmen, bevestigen dat de Staatsopera van Tatarstan erg goed is in het vertolken van Opera.

In Carmen is een zeer grote groep acteurs/zangers, actrices/zangeressen en dansers en danseressen aanwezig om de Opera met veel klasse uit te beelden. Verder is er een erg groot orkest aanwezig, waardoor de muziek er goed klinkt. Persoonlijk vond ik het decor echt super. Het duurde alleen wat langer om het decor te wisselen tussen de verschillende akte’s door, maar dat vond ik helemaal niet erg.

Al met al kan ik wel zeggen dat ik razend enthousiast ben over de Staatsopera van Tatarstan en de Opera’s die zij verzorgen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...