Whisky Proeverij : Jubileum Whisky Nosing & Tasting

Afgelopen Donderdag heb ik samen met Marco en Chantal de Whisky Proeverij “Jubileum Whisky Nosing & Tasting” bijgewoond. Deze Whisky Proeverij werd georganiseerd door Arnold en Anneke van Helders’ Drankenspeciaalzaak en werd gehouden in de party salon van Restaurant AA-Zicht. Frank Handgraaf van Whisky Import Nederland (WIN) viel in voor Marcel Bol, maar wist desondanks heel erg veel en zeer informatie te vertellen over de te proeven Whisky’s.

Whisky Proeverij : Jubileum Whisky Nosing & Tasting

Whisky Proeverij : Jubileum Whisky Nosing & Tasting


Whisky Proeverij : Jubileum Whisky Nosing & Tasting

Whisky Proeverij : Jubileum Whisky Nosing & Tasting

Gedurende deze Whisky Proeverij kregen wij de onderstaande Whisky’s te proeven:

 • “The Casks of Lindores” Limited Edition 49,4 %
 • Toiseach Orra Blended Malt Scotch Whisky 2001 20yo 45,1% Sherry Butt
 • Ardnamurchan AD/10.21:06 46,8% 70cl
 • First Cask Distilled at A Highland Distillery 2010 11yo 55,4% Hogshead
 • North Star Spirits Bunnahabhain 2009 11yo 52,3% First Fill Sherry Butt
 • Càrn Mòr Celebration Of The Cask Benrinnes 1996 25yo 53% Sherry Butt
 • North Star Spirits Caol Ila for WIN 2007 13yo 58,9% Refill Sherry Butt
 • Na in Juli 2020 de laatste echte Whisky Proeverij meegemaakt te hebben, had ik heel erg veel zin in de Whisky Proeverij “Jubileum Whisky Nosing & Tasting”. Het was dan ook een waar genot om in een zaal van Whisky liefhebbers te mogen zitten om samen met hen te genieten van zeven heerlijke Whisky’s en heel erg lekker hapjes. Nog beter waren de gesprekken voor, tijdens en na de verschillende Whisky’s. Dit is toch iets dat ik echt gemist had.

  Van de zeven te proeven Whisky’s had ik van Ardnamurchan al eens andere expressies geproefd en had ik wel eens een Bunnahabhain, Benrinnes en een Caol Ila geproefd, maar nog niet op deze finishes.

  Al waren alle zeven Whisky’s bijzonder, aangenaam en lekker, ik had toch een voorkeur voor de Toiseach Orra omdat deze voor mij het voorbeeld is van een bijzondere Whisky waarbij de ontstaansgeschiedenis ook bijzonder is. Ik heb al heel erg veel zin in volgende Whisky Proeverijen en Festivals.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...