Voorstelling : Iris Hond – Home

Afgelopen Zaterdagavond ben ik met Danielle naar de voorstelling “Home” geweest. Deze voorstelling werd gespeeld door Iris Hond in de grote zaal van het Stadstheater te Zoetermeer.

Iris laat in ‘Home’ wederom zien dat ze een pianiste en componiste van wereldniveau is. In deze voorstelling staan bijzondere verhalen van bijzondere mensen centraal, waarbij ‘thuis’ en ‘geborgenheid’ terugkerende thema’s zijn. Deze thema’s spelen een grote rol in het leven en werk van Iris. Ze speelt al jaren op plekken waar muziek niet vanzelfsprekend is, maar wel van grote betekenis kan zijn: gevangenissen, ziekenhuizen, daklozenopvang. De bijzondere verhalen die ze daar hoort vertaalt zij in haar unieke, door haar gecomponeerde ‘Muzikale brieven’.

Voorstelling : Iris Hond - Home

Voorstelling : Iris Hond – Home

Wat was dit een mooie voorstelling. Hele goede muziek, gecomponeerd en gespeeld door Iris Hond. De bijzondere verhalen waren erg bijzonder en zetten je wel aan het denken. Ook het feit dat zij een muzikale brief schreef als reactie op het verhaal van iemand uit het publiek was erg indrukwekkend.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...