Whisky Proeverij : Proeverij op afstand

Afgelopen Woensdag heb ik de Whisky Proeverij Proeverij op afstand bijgewoond.
Deze Whisky Proeverij werd georganiseerd door Whisky Import Nederland en Helders’ Drankenspeciaalzaak.

Woensdag 27 mei schuiven Marcel Bol en Frank Handgraaf van Carn Mor importeur Whisky Import Nederland vanuit hun basis in Heiloo aan voor een speciale virtuele whisky proeverij!

U kunt nu deelnemen aan deze speciale “Proeverij op afstand” met deze mooie proefset van 6 verschillende whisky’s. Iedere whisky komt uit een ander vat en heeft dus zijn eigen geuren, smaken en karakter. Iets wat u kunt ontdekken tijdens deze proeverij die gepresenteerd wordt door Whisky Import Nederland namens Helders’ Drankenspeciaalzaak.

Càrn Mòr is het label waaronder Morrison & MacKay hun onafhankelijke bottelingen uitbrengt. Speciaal voor Nederland is er de Strictly Single Cask serie.

Tijdens deze Whisky Proeverij mochten wij onderstaande Whisky’s proeven die door Morrison & MacKay speciaal voor Whisky Import Nederland gebotteld zijn onder de naam Strictly Single Cask.

  • Càrn Mòr Strictly Single Cask Dufftown 2009 Bourbon Hogshead
  • Càrn Mòr Strictly Single Cask Tobermory 2008 Bourbon Barrel
  • Càrn Mòr Strictly Single Cask Aultmore 2010 Sherry Cask Matured
  • Càrn Mòr Strictly Single Cask Craigellachie 2010 Wine Cask Matured
  • Càrn Mòr Strictly Single Cask Mortlach 2013 Port Cask Matured
  • Càrn Mòr Strictly Single Cask Ardmore 2012 Islay Cask Matured

Het was een hele leuke avond. Zowel Marcel Bol als Frank Handgraaf weten heel erg veel van Whisky en zeker van de Càrn Mòr Strictly Single Cask bottelingen. De verhalen die vertellen rondom de verschillende Whisky’s zijn echt fantastisch en je steekt er heel erg veel van op. Ook al ben je, zoals ik, al heel wat jaartjes actief met het proeven van Whisky. De manier waarop deze proeverij werd uitgevoerd was fantastisch. Bij mijn lokale drankenspeciaalzaak Helders’ Drankenspeciaalzaak heb ik het proefsetje gekocht en via een speciaal verstrekte Zoom link kon ik mij aanmelden op de proeverij. Het was echt heel leuk om te kijken naar Marcel Bol en Frank Handgraaf die heel veel vertelden over Whisky in het algemeen, maar ook over de te proeven Whisky. Verder werden er af en toe aan slides, video’s en foto’s getoond wat het geheel een leuke, dynamische, avond maakte.

Uiteraard had ik ook mijn favorieten. Ik heb nu een fles Aultmore en Mortlach thuis staan om later nog eens heerlijk van te genieten.

Proefsetje Càrn Mòr Strictly Single Cask whisky’s

Proefsetje Càrn Mòr Strictly Single Cask whisky’s

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...