Film : The Lord of the Rings – The Return of the King (2003)

Gisteren hebben Danielle en ik de film The Lord of the Rings – The Return of the King (2003) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Sean Astin als Sam, Elijah Wood als Frodo, Andy Serkis als Gollum / Smeagol, Dominic Monaghan als Merry, Billy Boyd als Pippin, Bernard Hill als Theoden, John Noble als Denethor, David Fenham als Faramir, Miranda Otto als Eowyn, Orlando Bloom als Legolas, John Rhys-Davies als Gimli, Viggo Mortensen als Aragorn, Ian McKellen als Gandalf, Liv Tyler als Arwen en Hugo Weaving als Elrond.

De hobbits Sam (Sean Astin) en Frodo (Elijah Wood) beginnen samen met de Gollum (Andy Serkis) aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige ‘Ene Ring’ te vernietigen. De legers van Gondor trekken ondertussen ook richting Mordor in de hoop daar definitief af te rekenen met Saurons legers.
FilmTotaal.nl

Film : The Lord of the Rings - The Return of the King (2003)

Film : The Lord of the Rings – The Return of the King (2003)

Gebaseerd op het boek The Lord of the Rings, geschreven door J.R.R. Tolkien en geregisseerd door Peter Jackson is dit het begin van een super goede trilogie van films.

Wat heeft Peter Jackson toch een enorme moeite gedaan om alle landschappen, beschreven in het boek, tot leven te wekken. Fantastisch gewoon hoe hij Hobbiton tot leven heeft gewekt, maar ook plaatsen als Rivendell en Bree. Voeg daar dan nog het super acteerwerk van alle acteurs en actrices bij en dan heb je gewoon een hele goede film om te zien.


Naast de “The Lord of the Rings” trilogie (The Lord of the Rings – The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings – The Two Towers en deze blog), hebben Danielle en ik ook de “The Hobbit” trilogie gekeken. The Hobbit – An Unexpected Journey, The Hobbit – The Desolation of Smaug en The Hobbit – The Battle of the Five Armies, gebaseerd op het boek The Hobbit, Or There and Back Again, geschreven door J.R.R. Tolkien. En ja, dan wordt de wereld zoals J.R.R. Tolkien deze voor ogen had, wel heel erg goed bewaarheid.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...