Musical : De Vliegende Hollander

Gisteren ben ik naar de musical De Vliegende Hollander geweest. Mijn vrouw Danielle speelde in de band bij deze Musical. Deze musical werd geproduceerd door Storytellers en werd uitgevoerd in de theaterzaal van CKC & Partners te Zoetermeer.

Musical : De Vliegende Hollander

Musical : De Vliegende Hollander

In 1656 woedt een storm voor de haven van Terneuzen. Kapitein van den Decken, in dienst van de VOC, kan al dagen niet uitvaren. Tot het uiterste getergd door de weersomstandigheden besluit Van den Decken toch uit te varen … Op Paaszondag. Deze Heiligschennis komt hem duur te staan. Terwijl hij de storm trotseert, roept hij uit dat hij de Kaap zal bereiken, al moet hij tot het einde der tijden doorvaren. En die vloek wordt werkelijkheid. De legende van de Vliegende Hollander is geboren …

Drie jaar later wordt de enige opvarende die kon ontsnappen vanaf het schip tegen zijn wil door de VOC op zoektocht gestuurd naar Van den Decken en de kostbare lading. Roderick van Falck heeft gezworen nooit meer naar zee te gaan, maar ontkomt niet aan de drang van de aandeelhouders. Onder leiding van kapitein Van Kampen en met verschillende passagiers aan boord wordt koers gezet naar Kaap de Goede Hoop. Als het spookschip uiteindelijk in zicht komt, ontbrandt een strijd om de zielen van alle opvarenden, waarin Rook vrijwel alles wat hem lief is, zal verliezen. Kan hij de vloek van de Hollander breken? Of is dit alleen voorbehouden aan Katharina van den Decken, die thuis in Terneuzen de hoogmoed van haar man vervloekte. Zal de legende ooit een einde kennen? Of zullen de Zeven Hoofdzonden, waaraan Van den Decken zijn leidraad ontleent, zegevieren?

Musical : De Vliegende Hollander

Musical : De Vliegende Hollander

Ik vond dit een hele goede musical. Het verhaal is erg goed geschreven door Sebastiaan Smits en de muziek is heel erg goed geschreven door Tjeerd de Haas. En het totaal wordt heel erg goed op de planken gebracht door de band, de solisten en het ensemble. Heerlijke muziek, goede zang en een fantastisch decor zorgen er voor dat je vanaf het begin in het verhaal zit en dat je ook echt meevoelt met de hoofdpersonen. Een paar fraaie special effects maken sommige scene’s heel erg mooi.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...