Boek : Jacobine van den Hoek – Zondebok

Gisteren heb ik het boek “Jacobine van den Hoek” uit gelezen. Dit boek is geschreven door Jacobine van den Hoek.

Het is 15 januari 1566 wanneer de burgerweeskinderen uitbreken en Amsterdam onveilig maken. Fye Lieveheer heeft erover gedroomd, maar vertelt dit, behalve aan haar dochter Sara en man Gerrit, aan niemand. Fyes ontmoeting met haar oude liefde Laurens, een rijke korenkoper, maakt haar van slag en onvoorzichtig. Ze wordt verliefd, haar relatie met Gerrit staat op scherp en het klassenverschil tussen hen beiden wordt zichtbaarder dan ooit.

Intussen neemt de politieke onrust in Amsterdam toe; steeds duidelijker zetten de burgers zich af tegen de macht van de katholieken en van de elite in de stad. Het vroedschap van Amsterdam zoekt een oorzaak voor de opstand van de weeskinderen, en vindt een zondebok in Fye.
Een roman, gebaseerd op waargebeurde feiten, over liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog Een periode waarin het gevaarlijk was om anders te zijn.

Boek : Jacobine van den Hoek - Zondebok

Boek : Jacobine van den Hoek – Zondebok

Ik vond dit een heel goed boek. Het verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen, maar is zeer goed opgezet met een uitgebreide beschrijving van alle hoofdpersonen, waardoor je je ook echt in 1566 waant. Ook alle overige omstandigheden worden zeer goed geschetst, zoals bijvoorbeeld het martelen van vrouwen die er van verdacht worden een Heks te zijn. Het is een dik boek, maar omdat de hoofdstukken gemiddeld niet langer zijn dan zes, maximaal acht pagina’s, leest het zeer makkelijk weg.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...