Boek : Michiel Geurtse – Piet Kreel is nog wel

Gisteren heb ik het boek Piet Kreel is nog wel gelezen. Dit boek is geschreven door Michiel Geurtse.

‘Piet Kreel is nog wel’ is een roman over het lief en leed van een man op hoge leeftijd, die het liefst zou willen dat alles weer zoals vroeger was. Helaas voor hem wordt hij meer het heden ingetrokken dan hem lief is. Net nu hij denkt dat hij rustig en onbekommerd in zijn woonkamer naar klassieke muziek kan luisteren, komt hij in allerlei verwikkelingen terecht. Hij vraagt nergens om, maar krijgt ze gratis en voor niets. Piet neemt dat zijn jonge buurvrouw Tess kwalijk – zij sleurt hem té snel de moderne wereld in. Alsof hij al niet genoeg aan zijn hoofd heeft om met zijn vlinders van het verleden en het heden af te rekenen.

Het verhaal neemt je met de nodige humor en daarbij een vleugje drama mee in het leven van Piet Kreel. Van het WK in 1974 tot een modern rockconcert in het heden aan toe. Waar menig oudere zou grijpen naar een paracetamol klemt Piet zich vast aan zijn platenspeler. Lang leve Bach en lavendel!

Boek : Michiel Geurtse - Piet Kreel is nog wel

Boek : Michiel Geurtse – Piet Kreel is nog wel

Nadat ik met Michiel Geurtse had kennisgemaakt op zijn website Michiel Ziet en daar ook al een stukje over Piet Kreel voorbij zag komen, moest ik wel het boek Piet Kreel is nog wel kopen en lezen.

En wat kan Michiel Geurtse goed schrijven zeg. Het boek leest erg makkelijk, maar per hoofdstuk krijg je toch een lading aan details over je heen dat je in zeer korte tijd de hoofdrolspeler Piet Kreel heel goed leert kennen en daarbij ook zijn beide buurvrouwen. Het verhaal is zeer goed opgezet en wordt erg fijn uitgewerkt in diverse hoofdstukken.

Mocht Michiel Geurtse nog meer boeken gaan schrijven, dan zal ik die zeker ook kopen en lezen, want hij is nu al een favoriete schrijver van mij.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...