Film : Riddick (2013)

Vorige week heb ik de film Riddick (2013) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Vin Diesel als Riddick, Jordi Mollà als Santana, Matt Nable als Boss Johns, Katee Sackhoff als Dahl, Dave Bautista als Diaz, Bokeem Woodbine als Moss, Raoul Max Trujillo als Lockspur, Conrad Pla als Vargas, Danny Blanco Hall als Falco, Noah Danby als Nunez, Neil Napier als Rubio, Nolan Gerard Funk als Luna, Karl Urban als Vaako, Andreas Apergis als Krone en Keri Hilson als Santana’s Prisoner.

In het vervolg op Pitch Black en The Chronicles of Riddick bevindt de beruchte Riddick (Vin Diesel) zich op een verschroeide planeet die uitgestorven lijkt te zijn. Al snel moet hij vechten voor zijn leven en het opnemen tegen buitenaardse tegenstanders die dodelijker zijn dan de menselijke tegenstanders die hij gewend is. Riddick kan alleen ontsnappen door een signaal uit te zenden dat al snel een groep premiejagers naar zijn planeet lokt. Het eerste schip dat landt zit vol met gewelddadige, dodelijke huurlingen en op het tweede schip bevindt zich iemand die een persoonlijker motief heeft om Riddick op te jagen.
FilmTotaal.nl

Riddick (2013)

Riddick (2013)

Ik moet zeggen dat Riddick (2013) een heel goed vervolg is op The Chronicles of Riddick – Pitch Black (2000) en The Chronicles of Riddick (2004). In het verhaal van Riddick zitten hele goede verwijzingen naar de verhalen van de eerdere twee films. Verder vind ik dat de special effects echt heel goed zijn. De verschroeide – en op het oog uitgestorven – planeet wordt zeer goed in beeld gebracht. Het verhaal voor Riddick is ook goed en wordt lekker vlot verteld. De verschillende acteurs en actrices zijn ook allen zeer goed bezig.

Al met al vind ik dit een hele goede film, die hele goed in de categorieën actie, science fiction en thriller valt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...