Boek : Samantha Stroombergen – De witte kamer

Vandaag heb ik het boek “De witte kamer” uit gelezen. Dit boek is geschreven door Samantha Stroombergen.

In een park in Leiden doet een wandelaar een schokkende vondst: een uitgemergeld lichaam met het cijfer 5 in zijn buik gekerfd. Het slachtoffer was journalist bij een bekend opinietijdschrift, verdween enkele maanden daarvoor en liet een afscheidsbriefje achter. Rechercheur Léon Coeur is geschorst vanwege een schietincident en moet zich eigenlijk gedeisd houden, maar ziet deze moordzaak als zijn kans om te bewijzen dat zijn team niet zonder hem kan. Hij besluit de hulp in te roepen van zijn nichtje Hanna, die criminologie studeert.

Als blijkt dat de journalist is onderworpen aan een wrede Midden-Oosterse marteltechniek, opsluiting in een volledig witte kamer, vermoeden ze dat hij te veel wist over de recente terroristische aanslag in Amsterdam. Was hij een complot op het spoor? Was de werkelijke dader van de aanslag wel de vluchteling die samen met de bom tot ontploffing kwam? Stukje bij beetje komen Léon en Hanna dichter bij de angstaanjagende waarheid.

Boek : Samantha Stroombergen - De witte kamer

Boek : Samantha Stroombergen – De witte kamer

Wat een goed boek. Ik zou echt niet zeggen dat dit het debuut is van een nieuwe, jonge, schrijfster. Het verhaal is erg goed bedacht en wordt zeer uitgewerkt. De verschillende personages worden zeer goed voorgesteld en je leert ze dan ook zeer snel kennen. De echte plot van het boek blijft tot aan het einde verborgen en dat is echt heel erg goed gedaan. Verder gebruikt en beschrijft Samantha Stroombergen heel erg goed diverse bekende locaties in Leiden, maar ook daar buiten.

Dit boek is een aanrader voor liefhebbers van thrillers en detectives.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...