Film : The Man With The Iron Fists (2012)

Ik heb gisteren de film The Man With The Iron Fists (2012) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door RZA als Blacksmith, Rick Yune als Zen Yi – The X-Blade, Russell Crowe als Jack Knife, Lucy Liu als Madam Blossom, Dave Bautista als Brass Body, Jamie Chung als Lady Silk, Chung Le als Bronze Lion, Byron Mann als Silver Lion, Daniel Wu als Poison Dagger, Zhu Zhu als Chi Chi, Chia-Hui Liu als Abbott, Andrew Ng als Senior Monk, Kuan Tai Chen als Gold Lion, Yoyao Hsueh als Copper Lion en Telly Liu als Iron Lion.

Het verhaal draait rond een zwarte smid (RZA), die wapens smeed voor de bewoners van een afgelegen dorpje in feodaal China. Wanneer een transport met goud in de buurt van het dorpje wordt ontdekt, wil iedereen vechten om ook maar wat van deze buit mee te pikken, zo ook de Europese Jack Knife (Russell Crowe). Het is aan de ‘Lion Clan’ om deze buit van de keizer te beschermen. Dit met alle gewelddadige gevolgen vandien.

Film : The Man with the Iron Fists (2012)

Film : The Man with the Iron Fists (2012)

Tijdens de titels voorafgaande aan de film viel de naam Quentin Tarantino, dus dacht ik gelijk dat de film wel goed zou zijn omdat hij eraan verbonden was. Bij het onderzoek naar dit blogje kwam ik er achter dat hij alleen in naam verbonden is, maar dat hij geen enkele rol voor deze film vervuld heeft. Nu is het wel zo dat RZA – de regisseur en hoofdrolspeler van deze film – een goede vriend is van Quentin Tarantino en dat hij het goed vond dat zijn naam gebruikt werd.

De film zelf is toch erg goed. Het verhaal is niet echt heel uitgebreid, maar wordt zeer goed in beeld gebracht door middel van hele fraaie locaties, zeer goed gekozen sfeermuziek, goede acteurs en actrices – zelfs sterren als Lucy Liu en Russell Crowe – en uiteraard ook veel en zeer mooi in beeld gebrachte vecht- en actiescene’s. Niet alles komt helemaal reëel over, maar dat maakt bij deze film niet uit.

Voor de liefhebbers van films over de Oosterse Vechtsporten is dit toch echt wel een aanrader.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...