Boek : Tom Wood – Een oude vijand

Gisteren heb ik het boek “Een oude vijand” uit gelezen. Dit boek is geschreven door Tom Wood.

Victor is een freelance huurmoordenaar, een professional, een killer – de beste die er is. Hij is ijskoud, efficiënt en trefzeker. Hij leeft alleen, werkt alleen en niemand kent zijn achtergrond of echte naam. Voor hem is iedere opdracht een zuiver zakelijke transactie: hij schakelt het doelwit uit en krijgt daarvoor betaald.

Maar nu wordt het wel erg persoonlijk: een oude bekende vraagt Victor om hulp. Niet om te moorden, maar om te beschermen. Norimov is een Russische gangster die wel gewend is aan doodsbedreigingen, maar nu is zijn dochter Gisele in gevaar. Een complicerende factor is dat Gisele spoorloos is. Als Victor haar eindelijk weet te vinden, blijkt dat nog maar het begin van de problemen. Opgejaagd door de straten van Londen moet Victor alles op alles zetten om Gisele te beschermen, want dit is niet zomaar een bodyguardklusje: Gisele is achter een groot geheim gekomen dat haar niet alleen háár leven kan kosten, maar iedereen met wie ze ooit in contact is geweest. En wat Victor ook doet, hun vijanden komen steeds dichterbij.

Boek : Tom Wood - Een oude vijand

Boek : Tom Wood – Een oude vijand

Ik vond dit een heel erg goed boek. Een zeer goed bedacht verhaal en nog veel beter uitgewerkt in een boek van meer dan 400 bladzijdes dat je blijft lezen. Het verhaal wordt snel verteld in korte hoofdstukken, waardoor je geboeid blijft. Je leert alle hoofdpersonen goed kennen en ja, af en toe komen sommige stukken een beetje ongeloofwaardig over, maar aan de andere kant weet je als lezer nooit hoe de wereld van huurmoordenaars echt is.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...