Film : De Beentjes van Sint-Hildegard (2020)

Gisteren heb ik de film De Beentjes van Sint-Hildegard (2020) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Herman Finkers als Jan, Johanna ter Steege als Gedda en Leonie ter Braak als Liesbeth.

Jan (Herman Finkers) is 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth (Leonie ter Braak) zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In “De beentjes van Sint-Hildegard” nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?
FilmTotaal.nl

Film : De Beentjes van Sint-Hildegard (2020)

Film : De Beentjes van Sint-Hildegard (2020)

Ik vind dit een hele goede film. Het blijkt dat de film gebaseerd is op een al bestaande film, maar dat maakt in dit geval helemaal niets uit. Herman Finkers heeft het verhaal zeer goed omgeschreven naar het Twents, maar hij heeft ook gezorgd dat de beelden die getoond worden heel veel vertellen. Het feit dat de hele film in het Twents gesproken is, maakt ook niets uit, want juist met de setting in Twente is dat juist heel erg goed. Verder wordt er ook gewertk met hele goede muziek en hele goede acteurs en actrices.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...