Boeken : A.C. Baantjer

De afgelopen maanden heb ik onderstaande boeken gelezen. Deze boeken zijn geschreven door A.C. Baantjer.

Ik vind dit hele goede boeken want de verhalen lopen allemaal even lekker en het leest gewoon goed.


Rechercheur Versteeg en de dertien katten

Rechercheur Versteeg en de dertien katten

Rechercheur Versteegh en de dertien katten

Rechercheur Albert Versteegh ontvangt een briefje met het verzoek een bezoek te brengen aan een oude man die zijn einde voelt naderen. Versteegh vindt de briefschrijver in een verwaarloosd kamertje, te midden van dertien katten. Volgens de oude man belichamen twee katten zijn vrouw en zijn geestelijk gestoorde zoon. Maar bij de Burgerlijke Stand is niets bekend van hun overlijden. Er moet sprake zijn geweest van moord. Het spoor van de moord loopt langs heel duistere wissels. ontvangt een briefje met het verzoek een bezoek te brengen aan een oude man die zijn einde voelt naderen. Versteegh vindt de briefschrijver in een verwaarloosd kamertje, te midden van dertien katten. Volgens de oude man belichamen twee katten zijn vrouw en zijn geestelijk gestoorde zoon. Maar bij de Burgerlijke Stand is niets bekend van hun overlijden. Er moet sprake zijn geweest van moord. Het spoor van de moord loopt langs heel duistere wissels.


De Cock en een strop voor Bobby

De Cock en een strop voor Bobby

De Cock en een strop voor Bobby

Een jonge prostituee pleegt zelfmoord. Een jonge rechercheur die nog niet ‘gehard’ is in het vak, trekt zich de zaak erg aan. Alle haat richt zich op haar souteneur die indirect schuldig is aan de zelfmoord. Wanneer deze dood wordt gevonden, wijzen de sporen op zelfmoord maar een oudere rechercheur doet een eigenaardige ontdekking.


De Cock en de wurger op zondag

De Cock en de wurger op zondag

De Cock en de wurger op zondag

De Cock wordt van zijn vakantie in Drenthe teruggehaald om nieuw leven te blazen in een onderzoek naar de moord op een prostituee. Zijn collega Vledder is op dood spoor geraakt en roept de hulp in van de vermaarde rechercheur. Wanneer een tweede lijk wordt ontdekt, weer op zondag en onder gelijke omstandigheden en ook ditmaal zonder sporen van een worsteling of vechtpartij, staat ook De Cock voor een raadsel.

Door een toevallige ontmoeting met een zonderlinge “zendeling’ uit de buurt denkt De Cock een lijn te kunnen ontdekken in de gedachten van de vermoedelijke dader. Wat drijft hem tot zijn gruwelijke daden? Op het nippertje kan De Cock verhinderen dat er nog een slachtoffer wordt gemaakt.


De Cock en het lijk in de kerstnacht

De Cock en het lijk in de kerstnacht

De Cock en het lijk in de kerstnacht

In De Cock en het lijk in de kerstnacht wordt op kerstavond het lijk van een jonge zwangere vrouw gevonden in de Herengracht. `Stille getuigen’ uit haar handtas wijzen in de richting van twee mannen. Haar verloofde kan de moord niet gepleegd hebben, maar wie is de tweede man?


De Cock en de moord op Anna Bentveld

De Cock en de moord op Anna Bentveld

De Cock en de moord op Anna Bentveld

Anna Bentveld, een prostituée, wordt vermoord in haar woning aan de Keizersgracht aangetroffen. Een tas met een aanzienlijke geldsom, eigendom van een zakenman, blijkt verdwenen te zijn. Pepi Meijer, een inbreker, meldt zich als de dader van de diefstal en wordt door een hard verhoor ertoe gebracht ook de moord te bekennen. Inspecteur Peeters gelooft niet in zijn schuld en na het ontdekken van een tweede moord wordt hem veel duidelijk.


De Cock en het sombere naakt

De Cock en het sombere naakt

De Cock en het sombere naakt

Rechercheur De Cock en zijn jonge collega Vledder komen voor een ingewikkelde zaak te staan, wanneer een meisje aangifte doet van de vermissing van haar zuster. Er wordt gevreesd voor een ongeluk of een moord. Het speurinstinct van de oude rot in het vak voert de lezer echter langs vele paden naar de ontknoping.


De Cock en de dode harlekijn

De Cock en de dode harlekijn

De Cock en de dode harlekijn

en moord, in feite een dubbele moord, gepleegd in een goed bekend staand Amsterdams hotel. Rechercheur De Cock, in een nachtelijk gesprek met de moordenaar, doet alles wat hij kan om te voorkomen dat deze zich aangeeft. Tot grote woede van zijn commissaris duikt De Cock zelfs onder teneinde te voorkomen dat de dader zal worden gevonden.

De dader wordt toch gevonden dank zij een achtjarig meisje dat haar hele familie in grote moeilijkheden brengt door niet te willen slapen. Een achtenswaardig Amsterdams burger, hoofd van een bekend accountantskantoor, vraagt in volle ernst op het hoofdbureau van politie om een grondige voorlichting; hij is van plan een moord te plegen en meent dat De Cock als deskundige hem het beste kan vertellen hoe dit te doen zonder sporen achter te laten.


De Cock en de treurende kater

De Cock en de treurende kater

De Cock en de treurende kater

Ondanks de handicap van een bedrijfsblinde superieur moet inspecteur De Cock deze keer enige moordzaken zien op te lossen, die samenhangen met de overval op een geldtransport in Amsterdam.

Met Peter van Geffel moest het, zoals zijn moeder al dikwijls had voorspeld, wel misgaan. Op jeugdige leeftijd sterft hij een gewelddadige dood. Ergens in de duinen bij Noordwijk wordt hij, met een smalle dolk tot het heft in zijn rug, door een vroege wandelaar gevonden. Het onderzoek van de plaatselijke politie levert niets op. Er komt een bericht op de landelijke telex. Natuurlijk belandt dat bij De Cock.


De Cock en de ontgoochelde dode

De Cock en de ontgoochelde dode

De Cock en de ontgoochelde dode

Nadat een man, wiens leven buitensporig hoog was verzekerd, dood uit een Amsterdamse gracht is gehaald, wordt de vergrijsde inspecteur De Cock met het onderzoek van deze zaak belast.

Samen met zijn assistent Vledder stond rechercheur De Cock toe te kijken hoe twee ziekenbroeders een lijk uit het water van de Brouwersgracht ophaalden. De dode bleek een nog betrekkelijk jonge man te zijn met een innemend uiterlijk. Vledder stond er even naar te kijken en zei toen: ‘Ik weet het niet, maar ik heb het ellendige gevoel dat we nog een heleboel narigheid met hem krijgen. Die vreemde wond aan zijn hoofd zint mij niet. Bovendien lijkt die man niet het type dat zomaar in het water loopt.’ Vledder had het bij het juiste eind. Leon, die zich ook wel Sjaak of Marcel liet noemen, was het slachtoffer van een misdrijf. De oplossing ervan zou de beide rechercheurs voor heel wat raadsel stellen.


De Cock en de zorgvuldige moordenaar

De Cock en de zorgvuldige moordenaar

De Cock en de zorgvuldige moordenaar

In een bocht van de smalle en slecht verlichte Leidekkerssteeg in donker Amsterdam wordt het lijk van een jonge vrouw gevonden. Ze is gekleed in een chinchillamantel, er ligt een lakleren tas bij haar rechterschouder en haar houding is verkrampt …


De Cock en de romance in moord

De Cock en de romance in moord

De Cock en de romance in moord

Aanvankelijk lijkt de moord op zuster Georgette een groot mysterie. Wie zou er voordeel bij hebben deze verpleegster, die door iedereen gewaardeerd werd, uit de weg te ruimen? Op de avond van de moord wordt Maarten Jan gearresteerd terwijl hij bezig is in te breken in een bank. Zijn vingerafdrukken zijn gevonden in het huis van zuster Georgette. Dus wordt hij verdacht van de moord. Maarten Jan ontkent, maar vertelt wel dat hij van de zuster een briefje heeft gekregen met het verzoek eens bij haar langs te komen. Maarten Jan weet uit de gevangenis te ontsnappen.

Als rechercheur De Cock, die de jongen al heel lang kent, hem weer vindt, blijkt ook hij vermoord te zijn. Wat heeft het dagboek van zuster Georgette hiermee te maken? En dan achterhaalt De Cock de tragische oplossing van een liefdesdrama van 21 jaar geleden.


De Cock en de stervende wandelaar

De Cock en de stervende wandelaar

De Cock en de Stervende Wandelaar

Een dronken student wordt ’s ochtends dood in de cel, waar hij lag om zijn roes uit te slapen, aangetroffen. Alex Delszsen blijkt echter niet dronken te zijn geweest: hij is vergiftigd! Moord! Als De Cock na een weekje vissen terugkomt is zijn assistent Vledder opgelucht: hij kan het alleen niet af. Na veel verhoren, onverwachte wendingen en scherp denkwerk komt het tot een gearrangeerde dramatische ontknoping op het bureau van De Cock.


De Cock en het lijk aan de kerkmuur

De Cock en het lijk aan de kerkmuur

De Cock en het lijk aan de kerkmuur

Tegen de muur van de Oude Zuiderkerk ligt het lijk van een zwerver; zo op het eerste gezicht is de man een natuurlijke dood gestorven, maar de dokter ontdekt dat het iets anders ligt. De man is op een buitengewone manier vermoord en rechercheur De Cock begrijpt dat hij met een geraffineerde moordenaar te maken heeft. De vermoorde blijkt Archibald van Maanenfeldt te heten, een rijke baron, die graag excentriek leeft; als een clochard, als havenarbeider… maar nu! Was Archibald ook drughandelaar? En werd hij daarom vermoord? De Cock krijgt met een vreemde familie te maken en doet dan een ontdekking, die hem op het spoor van de moordenaar zet: er wordt nog een vermoorde Archibald gevonden! Wie is nu de echte ‘baron’? Weer een mysterie waarbij alle scherpzinnigheid van De Cock vereist wordt.


De Cock en de dansende dood

De Cock en de dansende dood

De Cock en de Dansende Dood

Een lang, zwartharig meisje met een veelkleurige rok tot op de enkels, een open bloes en op blote voeten vraagt De Cock om een graf voor haar vriendin, Colette, een aan heroïne verslaafd meisje, dat al twee dagen dood in een kraakpand ligt. In deze sfeer komen de vragen op De Cock af; het begint bij een klein blond jongetje dat ze in een doos aantreffen bij de dode en leidt via afpersing en verslaving tot moord. De Cock’s grootste zorg is echter het kind dat hij hoopt te kunnen bewaren voor het lot van zijn moeder.


De Cock en de naakte juffer

De Cock en de naakte juffer

De Cock en de naakte juffer

Een reeks gruwelijke moorden op een aantal jonge vrouwen bezorgt De Cock grote moeilijkheden. Wanneer blijkt dat alle slachtoffers pas gescheiden zijn ofwel in scheiding zijn, denkt de grijze speurder aan een complot van rancuneuze alimentatieplichtige ex-echtgenoten en hij blijkt er niet ver naast te zijn. Detective waarin de grijze en zeer wijze speurder met behulp van een enigszins onnozele rechercheur elk misdrijf weer weet op te lossen. De ontknoping komt wel enigszins uit de lucht vallen.


De Cock en de broeders van de zachte dood

De Cock en de broeders van de zachte dood

De Cock en de broeders van de zachte dood

Rechercheur De Cock (met Cee-oo-cee-kaa) en zijn niet zo snuggere adjudant Vledder staan voor een raadsel wanneer uit de Keizersgracht de lijken worden opgedregd van een innig ineengestrengeld echtpaar. Hoewel zelfmoord voor de hand ligt aangezien elk spoor van een misdrijf ontbreekt, is dit toch niet aanvaardbaar voor de wakkere speurder. De sleutel van het mysterie moet uiteindelijk worden gezocht in een geheimzinnig kerkgenootschap.


De Cock en het dodelijk akkoord

De Cock en het dodelijk akkoord

De Cock en het dodelijk akkoord

Een moord in een ander district blijkt het begin te zijn van een reeks moorden. Via een vriend, een ex-inbreker, was De Cock al enigszins op de hoogte. Hij krijgt de opdracht het onderzoek te leiden. Nadat de vermoedelijke dader ook vermoord is, weet hij snel en met een list de echte te ontmaskeren


De Cock en de moord in seance

De Cock en de moord in seance

De Cock en de moord in seance

Tijdens de wekelijkse seance in het huis van de blinde Jennifer Jordan, een goed medium, valt een van de aanwezige vrouwen dood van haar stoel. Juist van deze avond had Jennifer Jordan veel verwacht, maar de geesten leken onbereikbaar. Toch voelde ze de spanningen in haar nabijheid, het trillen van hartstochten, felle emoties. Er was iets gaande om haar heen … iets dramatisch, lugubers. Is het de vertoornde geest van een gestorvene die wraak heeft genomen of is een van de aanwezigen de moordenaar?


De Cock en de moord in extase

De Cock en de moord in extase

De Cock en de moord in extase

Op de Geldersekade in Amsterdam wordt een auto van een geldtransport klem gereden, waarna drie miljoen gulden zo niet van eigenaar dan toch van verblijfplaats wisselen. De chauffeur van de transportwagen wordt daarna in koelen bloede doodgeschoten. Voor de bekende speurder De Cock en zijn jongere collega Vledder is er dus weer werk aan de winkel.


De Cock en de smekende dood

De Cock en de smekende dood

De Cock en de smekende dood

Het begint tijdens een doopplechtigheid in de oude Westerkerk. Met angst in zijn hart houdt de rijke bankier Vanderbruggen zijn eerste kleinkind ten doop. Hij heeft vreemde brieven ontvangen, die zinspelen op een kidnapping in de kerk. Daarom zit De Cock in een van de banken. Samen met Vledder volgt hij de plechtigheid nauwlettend. Er gebeurt niets, maar als de beide rechercheurs zich vriendelijk voorstellen, valt er een vrouw in onmacht … Dat is het begin van een reeks macabere gebeurtenissen. In een spannende race naar de waarheid gaat De Cock tot op de bodem van zijn kunnen.


De Cock en de ganzen van de dood

De Cock en de ganzen van de dood

De Cock en de ganzen van de dood

Tijdens het verhoor in het politiebureau aan de Warmoesstraat, glanst er moordlust in de ogen van arrestant Igor Stablinsky. De telefoon op het bureau achter De Cock rinkelt. Hij draait zich met stoel en al om, grijpt de hoorn en … plotseling hoort hij een snerpende gil: ‘De Cock!!!’ Het is de stem van Vledder. De Cock reageert bliksemsnel, dan slaat dreunend het in plastic verpakte breekijzer naast hem op het bureaublad. Vledder heeft een aanslag op De Cock verijdeld.


De Cock en de moord op melodie

De Cock en de moord op melodie

De Cock en de moord op melodie

‘De dood,’ vindt De Cock, ‘ verdient eerbied. Zeker als hij zich gewelddadig aandient.’ De Cock kan er niet aan wennen. Het fenomeen van het plotseling sterven heeft hem geïntrigeerd vanaf het eerste moment dat hij in zijn beroep met een lijk werd geconfronteerd. Sindsdien heeft hij vele mysteries opgelost, duistere zaken tot klaarheid gebracht, maar de dood is voor hem een mysterie gebleven. Is het eerbied voor de dood of is het zijn gevoel voor recht dat De Cock drijft. Met een ‘stelletje ongeregeld’, bezoekers van het café van Smalle Lowietje, gaat De Cock naar een concert. In het Amsterdamse Concertgebouw hoopt hij de sleutel tot de oplossing van de moord op twee ex-junkies en hun pensionhoudster te vinden.


De Cock en de dood van een clown

De Cock en de dood van een clown

De Cock en de dood van een clown

De Cock wordt geconfronteerd met twee problemen: een omvangrijke juwelendiefstal en de moord op een clown, Pierrot. Hij ontdekt dat beide feiten met elkaar te maken hebben: de impressario van een varietegroep weet m.b.v. hypnose, rijke mensen geld en juwelen afhandig te maken voor de groep. Als Pierrot echter in geldnood raakt, praat hij zijn mond voorbij. Voor de veiligheid van de anderen moet hij dan koud gemaakt worden.


De Cock en een variant op moord

De Cock en een variant op moord

De Cock en een variant op moord

De weduwe van een concierge treft in de vergaderzaal van het kantoorpand waar zij ook haar woning heeft, de directeur van de onderneming dood in zijn voorzittersstoel aan. Als ze, na even op weg naar haar woning geweest te zijn, teruggaat naar de vergaderzaal, blijkt de stoel leeg te zijn. Na enkele dagen besluit ze naar rechercheur De Cock te gaan en hem over het bizarre gebeuren te vertellen. In deze drieentwintigste Baantjer moet de Amsterdamse inspecteur al zijn ervaring gebruiken om dit raadsel op te lossen.


De Cock en de moord op termijn

De Cock en de moord op termijn

De Cock en moord op termijn

De vondst van een lijk, welke verband houdt met de vangst van een jongen die veel te veel geld bij zich draagt en nog wat geheimzinnige omstandigheden, leiden tot een zaak, waarbij De Cock voortdurend op het verkeerde spoor gebracht lijkt te worden.


De Cock en de moord op de Bloedberg

De Cock en de moord op de Bloedberg

De Cock en moord op de Bloedberg

De Cock wordt ingeschakeld bij de begrafenis van een man die in Antwerpen vermoord uit de Schelde is gevist. Aan de groeve in Amsterdam ziet hij een man staan, van wie hij weet dat hij al twee jaar dood moet zijn. Dit feit verbaast hem. Die verbazing wordt nog groter, als de weduwe van het net begraven slachtoffer aangifte komt doen van een geval van valsheid in geschrifte, want de bankrekening van haar man is een dag na diens dood leeggehaald. Deze gebeurtenissen leiden tot een diepgaand en verrassend onderzoek naar een van de meest merkwaardige en geraffineerde misdaadsyndicaten in Antwerpen.


De Cock en de dode minaars

De Cock en de dode minaars

De Cock en de dode minnaars

Rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder worden belast met de bewaking van kunstschatten, die door een miljonair zijn uitgestald in het Amsterdamse gebouw Arti et Amicitiae. Nog maar net bekomen van een brutaal optreden van de eigenaar van de kunstwerken tegenover een oude bezoekster, worden zij weggeroepen, omdat er in een huis in de Van Beuningenstraat sprake is van een executie van een aan de centrale verwarming vastgeketende jongeman. Diezelfde avond wordt een kostbare zilveren sierkan van de tentoonstelling geroofd. Werk genoeg voor De Cock en Vledder.


De Cock en het masker van de dood

De Cock en het masker van de dood

De Cock en het masker van de dood

Rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder onderzoeken de verdwijning van vier vrouwen, patiënten in het Zuiderkruisziekenhuis. Drie blijken overleden aan ‘paids’ (combinatie van pest en aids), wat door het ziekenhuis verborgen wordt gehouden. De vierde vrouw is vermoord door de arts Lesterhuis wegens haar kennis van zijn betrokkenheid bij een cocainezaakje. Tevens vermoordt hij haar vriend, die te veel zou kunnen weten.


De Cock en het lijk op retour

De Cock en het lijk op retour

De Cock en het lijk op retour

Net op de dag dat zij een 18-jarig meisje op bezoek hebben, moeten rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder op zoek naar een verdwenen lijk.

Er speurt iemand mee over de schouders van De Cock en zijn assistent Vledder. De achttienjarige Sandra Verloop is uitverkoren in een radioprogramma. Ze wil graag kennis maken met een bekende Nederlander. Voor haar is dat: rechercheur De Cock van het politiebureau Warmoesstraat. Sandra valt met haar neus in de boter.


De Cock en de moord in brons

De Cock en de moord in brons

De Cock en moord in brons

Een lid van het Oudheidkundig Genootschap van de Klokbekers is vermoord. Bij zijn onderzoek begint De Cock bij het verkeerde eind en kan niet voorkomen dat er nog meer doden vallen. De Cock en Vledder houden er onorthodoxe opsporingsmethoden op na, die hun superieuren – de commissaris en de officier – nogal eens in het verkeerde keelgat schieten.


De Cock en een dodelijke dreiging

De Cock en een dodelijke dreiging

De Cock en een dodelijke dreiging

Tussen Sinterklaas en Kerst loopt De Cock meestal tegen de moeilijkste moordzaken op. Cynisch vraagt hij zich af of het naderen van het ‘Vrede op aarde’ feest daar iets mee te maken heeft. Veel tijd om daar over na te denken heeft hij niet, want de nasleep van de vonst van het lijk op de Keizersgracht is veel omvangrijker dan hij voor mogelijk had gehouden. Net als het slachtoffer blijken nog andere mannen te worden gechanteerd en met de dood bedreigd. En het blijft niet bij bedreigingen … Het spoor naar de dader leidt naar een vrouw op een motorfiets.


De Cock en moord eerste klasse

De Cock en moord eerste klasse

De Cock en moord eerste klasse

In een eersteklas treincoupe wordt het volledig ontklede lijk gevonden van een jonge vrouw. Een lustmoord is het niet volgens de patholoog-anatoom. Binnen korte tijd valt er nog een slachtoffer; de identieke omstandigheden wijzen op een en dezelfde dader. Een moeilijke zaak voor De Cock en zijn adjudant. Dankzij een anonieme tip vinden zij een spoor en wel op een kerkhof. Wraak blijkt zoals dikwijls het motief te zijn.


De Ccock en de bloedwraak

De Ccock en de bloedwraak

De Cock en de bloedwraak

Rechercheur De Cock van het politiebureau aan de Amsterdamse Warmoesstraat krijgt te maken met een junk die zijn slachtoffers bedreigt met een vuile injectienaald. In een bouwvallig pand wordt zijn verslaafde vriendin Annelies van Haemstede vermoord aangetroffen. Via haar leidt het spoor naar de betere kringen in de Amsterdamse onderwereld. Nadat nog enkele moorden gepleegd zijn, komt De Cock bij de dader terecht. Op het moment van arrestatie wordt deze op zijn beurt vermoord. Een moord uit bestwil. Daarom houdt De Cock de oplossing verborgen uit mededogen.


De Cock en moord à la carte

De Cock en moord à la carte

De Cock en moord a la carte

Een jaar nadat Frederik van Ravenstein vermoord in de grachten werd aangetroffen, krijgt De Cock bezoek van een jongeman die op een menukaart een bekentenis voor deze zaak heeft gevonden. De Cock heeft zijn twijfels, gaat toch maar op onderzoek uit en wordt geconfronteerd met enkele nieuwe moorden waarbij een kwartet van drugsfinanciers centraal staat.


De Cock en moord in beeld

De Cock en moord in beeld

De Cock en moord in beeld

Het onderzoek naar illegale giflozingen in de Amstel door een chemisch bedrijf groeit uit tot een ingewikkelde zaak, waarin de Amsterdamse rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder naspeuringen doen.


De Cock en danse macabre

De Cock en danse macabre

De Cock en danse macabre

In korte tijd sterven in de hoofdstad drie alleenstaande, in goede doen verkerende, heren aan een hartaanval, daarbij gekleed in een maillot! Alle drie zijn verzamelaars van antiek; hun hele verzameling is verdwenen. Rechercheur De Cock, voor wie dit ogenschijnlijk geen zaak is, gelooft niet in een natuurlijke dood. Met de laatst overgeblevene van ‘het klavertje vier’ komt hij terecht bij de gemeenschappelijk arts van de vier heren en na een ontmoeting met een plotseling opgedoken en aan lager wal geraakte neef komt hij het motief en de moordenares op het spoor.


De Cock en een duivels complot

De Cock en een duivels complot

De Cock en een duivels komplot

De wijze, grijze Amsterdamse rechercheur De Cock en zijn jongere collega Vledder worden geconfronteerd met de brute moorden op drie wetenschappers, leden van een ‘brain trust’ die een opzienbarende uitvinding gedaan hebben. Naarstig speurwerk, knappe deductie en een verklaring van een medeplichtige aan het satanische plan om de geleerden uit de weg te ruimen, brengen hen op het spoor van de daders, die ten slotte ontmaskerd kunnen worden.


De Cock en de ontluisterende dood

De Cock en de ontluisterende dood

De Cock en de ontluisterende dood

Tot tweemaal toe wordt op een Amsterdamse parkeerplaats tussen twee Duitse autobussen het lijk van een leraar aangetroffen: met afgesneden penis. De Cock zoekt de dader op de middelbare school, waar beide slachtoffers werkzaam waren. Dan wordt in Friesland een identieke lustmoord gepleegd. Door een derde leraar in te laten gaan op een uitnodiging op de desbetreffende parkeerplaats weet De Cock op het juiste moment de dader te vangen: hartstocht, overspel en oud zeer zijn de motieven van de lugubere moorden.


De Cock en het duel in de nacht

De Cock en het duel in de nacht

De Cock en het duel in de nacht

Rechercheur De Cock van het bureau Warmoesstraat ontvangt een overlijdensbericht van een beruchte inbreker. Samen met zijn trouwe assistent Vledder gaat hij naar de begraafplaats, waar hij tot de ontdekking komt met een macabere grap te maken te hebben, daar de man reeds drie jaar geleden is gestorven. Hij gaat nasporingen verrichten en wordt met een aantal mysterieuze moorden geconfronteerd – alle verband houdend met deze inbreker – waarvan hij ten slotte motief en dader kan achterhalen.


De Cock en de dood van een profeet

De Cock en de dood van een profeet

De Cock en de dood van een profeet

Een gesjeesde theologiestudent, bijgenaamd de Profeet, heeft op de Amsterdamse Walletjes een aantal kansarme jongeren om zich heen verzameld die hij de weg wijst naar een positiever bestaan. Om te bewijzen dat God het goed met hen voor heeft, koopt hij een staatslot waar prompt 50.000 gulden op valt. Kort daarop wordt eerst hij en dan zijn vriendin vermoord. Om het geld of om een manuscript met bekentenissen van zijn volgelingen? De grijzende rechercheur De Cock en zijn meer agressieve jonge assistent verdiepen zich in de zielenroerselen van de meute verdachten.


De Cock en kogels voor een bruid

De Cock en kogels voor een bruid

De Cock en kogels voor een bruid

Rechercheur De Cock krijgt bezoek van oud-collega Versteegh. Deze werkt nu als beveiligingsman bij een internationale transportfirma en zegt dat hij zich bedreigd voelt. Kort daarna wordt een jonge vrouw vermoord, Versteegh blijkt verdwenen te zijn en zijn werkgever wordt eveneens vermoord. De Cock en zijn collega Vledder vermoeden dat er verband bestaat tussen deze gebeurtenissen maar weten niet welk. Als er dan ook nog sprake is van vrouwenhandel en de kleinzoon van Versteegh ontvoerd wordt, komt de zaak in een stroomversnelling.


De Cock en de dode meesters

De Cock en de dode meesters

De Cock en de dode meesters

Een jonge officier van justitie, belast met een onderzoek naar de maffia, wordt al vijf dagen vermist; een lijk met een klavertje-vier-tatoeage in de Brouwersgracht; een onwillige getuige van de rechtbank en een toeschietelijke informante van een cricketclub; een vermoorde advocaat (die connecties had met de maffia) en een competentiestrijd met de narcoticabrigade … Dit alles komen rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder op hun pad tegen tijdens de eerste dagen van een regenachtige herfst.


De Cock en de sluimerende dood

De Cock en de sluimerende dood

De Cock en de sluimerende dood

Roderick van Borsele doet bij rechercheur De Cock van het bureau Warmoesstraat aangifte van de plotselinge verdwijning van zijn gefortuneerde en ongeneeslijk zieke moeder Maria. Moord, zelfmoord of iets anders? Na de verdwijning van haar vriend Schuitema en haar kleindochter Mariska komt De Cock door de met zeep op een badkamerspiegel geschreven boodschap “Ik ben niet dood, kom maar naar mij kijken” terecht in de kelder van een afgelegen villa waar hij de drie vermiste personen in een uiterst merkwaardige toestand aantreft.


De Cock en 't wassend kwaad

De Cock en ’t wassend kwaad

De Cock en ’t wassend kwaad

“Men smoore ’t wassende quaet bijtijds in zijn geboorte”, met dit citaat uit Vondel wordt De Cock geconfronteerd als hij een lezing houdt voor een opleidingsklas van de rechercheschool. Twee studenten gaan met hem in heftig debat over de huns inziens slappe houding van politie en justitie. Dan worden enkele zeer gewelddadige criminelen vermoord, ogenschijnlijk gewurgd met een panty. Pas laat legt De Cock verband tussen Vondel (die een kousenwinkel had) en de pantymoorden. De oplossing ligt dan voor de hand.


De Cock en het roodzijden nachthemd

De Cock en het roodzijden nachthemd

De Cock en het roodzijden nachthemd

Yolanda van Zelhem, ex-directrice van een bejaardentehuis, laat rechercheur De Cock naar het ziekenhuis komen om hem, vlak voor haar dood, een geheim toe te vertrouwen. Als De Cock daar arriveert is ze inmiddels vermoord. Vlak daarna worden twee vrouwen (gekleed in roodzijden nachthemden) met hetzelfde geheim als Yolanda van Zelhem vermoord, en ook zij werden gechanteerd. M.b.v. een vierde vrouw weet De Cock ‘de man met de zwarte snor’ letterlijk en figuurlijk te ontmaskeren: moorden vanuit een jarenlange haat.


De Cock en moord bij maanlicht

De Cock en moord bij maanlicht

De Cock en de moord bij maanlicht

Ditmaal onderzoeken De Cock & Vledder de moord op de Amsterdamse psychiater De Leeuw. De moord blijkt gepleegd door zijn vrouw. In hun jeugd vermoordden zij en haar zuster hun ouders die hadden gedreigd een groot deel van hun omvangrijke vermogen te schenken aan de sekte ‘De Zoekers van Osiris’. Een jonger zusje (en getuige van de moord) was patiënt van De Leeuw, en dat werd te gevaarlijk. Ook zij wordt uit de weg geruimd, evenals het zusje met wie mevrouw De Leeuw de ouders om zeep hielp. De Cock ontdekt dit alles net voordat een derde zus slachtoffer wordt.


De Cock en de geur van rottend hout

De Cock en de geur van rottend hout

De Cock en de geur van rottend hout

Kort nadat een vrouw gemeld heeft dat haar man verdwenen is, wordt het lijk van haar man ontdekt. Er blijken erg veel mensen te zijn die een reden zouden kunnen hebben om de man te vermoorden. Maar al spoedig is er een tweede slachtoffer, de ex-compagnon van de man. En vervolgens wordt een derde man op dezelfde manier vermoord: met een nekschot in een oude loods. De Cock probeert aanwijzingen te vinden die de moorden met elkaar in verband brengen. Uiteindelijk komt hij via het strafblad van een van de slachtoffers achter de identiteit en het motief van de dader: wraak na een verkrachting.


De Cock en een dodelijk rendez-vous

De Cock en een dodelijk rendez-vous

De Cock en een dodelijk rendez-vous

De Cock en zijn collega Vledder onderzoeken de moord op een hoertje op de Wallen. Eerst denken ze dat het motief voor de moord in het verleden van het vrouw te vinden is. De moord blijkt echter niet op zichzelf te staan, want kort daarna wordt in hetzelfde kamertje, tot twee keer toe, het lijk van een vermoorde man gevonden. Het blijkt dat een reeks van juwelendiefstallen die zeven jaar geleden plaats vond, de verbindende factor is. De daders hebben een gedeelte van de buit verstopt in het peeskamertje van het hoertje. In dit verhaal komen weer dezelfde bijfiguren voor, zoals Smalle Lowietje en Witte Gijssie. Bovendien heeft De Cock het weer aan de stok met de commissaris en Vledder reageert zo impulsief en onnadenkend dat je je afvraagt of hij intussen niet iets geleerd heeft.


De Cock en tranen aan de leie

De Cock en tranen aan de leie

De Cock en tranen aan de Leie

De vermissing van de president van de Amsterdamse arrondissementsrechtbank, de vondst van diens lijk en nog een tweetal moorden leiden tot een zaak, waarbij de oude, grijze rechercheur De Cock en diens jongere collega Vledder voortdurend op het verkeerde spoor lijken gebracht te worden. Hun onderzoek brengt hen naar Gent, waar tenslotte de sleutel tot de oplossing van deze mysteries ligt.


De Cock en het lijk op drift

De Cock en het lijk op drift

De Cock en het lijk op drift

Het lijk van een vrouw wordt door de Rijkspolitie te Water aan de Westerdoksdijk gevonden. Normaal een zaak voor de havenpolitie, maar toch worden rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder erbij betrokken. Geen wonder: het handelt om moord. En het blijft niet bij dit incident, het gaat van kwaad tot erger. Het kost de rechercheurs de grootste inspanning om de draad vast te houden die moet leiden naar de oplossing van de drama’s.


De Cock en de onsterfelijke dood

De Cock en de onsterfelijke dood

De Cock en de onsterfelijke dood

De ervaren rechercheur De Cock en zijn jonge macho-assistent Vledder worden er niet vrolijker van als drie leden van een gezin van handlezende kwakzalvers kort na elkaar opgehangen worden in hun praktijk aan de Brouwersgracht in Amsterdam. Eerst de moeder, dan twee beeldschone dochters. Wie komen als moordenaar in aanmerking? In ieder geval de vakkundig door de moeder uitgemolken en daarna gedumpte ex-en van haar dochters. Maar wat te denken van de voor het lapje gehouden patiënten?


De Cock en de dood in antiek

De Cock en de dood in antiek

De Cock en de dood in antiek

Als een kostbare sarcofaag wordt gestolen, wordt de hulp van De Cock ingeroepen. Samen met de vrouw die de sarcofaag bij een antiquair had afgegeven voor een taxatie, bezoekt De Cock de antiquair, maar die blijkt net vermoord te zijn. De antiquair blijkt samen met een aantal collega’s niet al te eerlijk te werk te gaan. Ze beoordelen voor elkaar stukken en stellen de waarde veel lager vast dan de werkelijkheid. Hoewel er een aantal verdachten is in de privé-sfeer van de vermoorde man, blijkt uiteindelijk toch dat een ontevreden klant de dader is.


De Cock en een deal met de duivel

De Cock en een deal met de duivel

De Cock en een deal met de duivel

Arno de graaf, bijgenaamd het Muurbloempje, is domweg van de aardbodem verdwenen. Als lid van een drugsbende lijkt hij vakkundig te zijn omgebracht en weggestopt. Is er sprake van een liquidatie? Het is niet de enige moord en verdwijning in deze buitengewoon spannende roman. De Cock (met ceeooceekaa) en zijn onvolprezen assistent Vledder hadden zich na hun vorige avontuur wel een vredelievender milieu voorgesteld dan dat van de beruchte drugsgroep tentakel.


De Cock en dood door hamerslag

De Cock en dood door hamerslag

De Cock en dood door hamerslag

In een kraakpand aan de Oostenburgergracht wordt het lijk gevonden van een Antwerpse diamantair. Er zijn geen sporen van misdaad, maar vaststaat dat een grote hoeveelheid kostbare diamanten uit zijn bedrijf is verdwenen. Aanvankelijk is de verdwijning van de diamantair een zaak van hoofdcommissaris Opdenbroecke van de Antwerpse Gerechtelijke Politie, die wij nog kennen van De Cock en moord op de Bloedberg, maar deze doet toch een beroep op rechercheur De Cock (met ceeooceekaa) en diens assistent Vledder. De zaak komt De Cock slecht uit, want hij is net betrokken bij het zoeken naar een ‘stalker’ die een vrouw in de Joh. Verhulststraat lastigvalt en bij de moord op een jongeman. Deze is op het Stenenhoofd aan de Westerdoksdijk op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Dokter Den Koninghe spreekt zelfs van een van de gruwelijkste moorden die hij in zijn leven is tegengekomen. Zelden kregen De Cock en Vledder zoveel misdrijven in enkele dagen te verwerken.


De Cock en de dwaze maagden

De Cock en de dwaze maagden

De Cock en de dwaze maagden

Een jonge vrouw komt de vermissing van haar vriend melden aan het aloude politiebureau aan de Warmoesstraat. Wat het gevolg lijkt van een simpele liefdesbreuk, leidt tot een ingewikkelde zaak van dood en verderf onder jonge vrouwen. Als zelfs rechercheur De Cock (met ceeooceekaa) opmerkt dat hij ‘nog nooit zo’n mysterieuze zaak onder handen heeft gehad’, dan belooft deze politieroman veel spanning en raadsels. Waarom dook de geliefde van de jonge vrouw onder? Wat zijn haar betrekkingen met drie eveneens jonge vrouwen die aan de Herengracht wonen? Welke rol speelt het kraakpand aan de Amsterdamse Binnenkant in het leven van elk van hen? Waarom dekt een Hilversumse politiecommissaris een verdachte? En zijn de dwaze maagden slachtoffer of dader?


De Cock en de dode tempeliers

De Cock en de dode tempeliers

De Cock en de dode tempeliers

In dit 55e deel in de De Cock-serie meldt een veertigjarige vrouw bij het bureau Warmoesstraat de vermissing van haar man aan, een keurige bankier, op wie zij echter niet meer zo gesteld is… Niet veel later wordt het lijk, met dolk in de rug, gevonden. Hij bleek lid te zijn van de geheimzinnige Broederschap van het Kruis die leden die tegen hun beginselen zondigen via een bloedraad veroordeelt.


De Cock en de blijde Bachus

De Cock en de blijde Bachus

De Cock en de blijde Bacchus

Op een late avond meldt zich aan het aloude politiebureau aan de Amsterdamse Warmoesstraat een jongeman. Bij Rechercheur De Cock (met ceeooceekaa) en diens collega Vledder doet hij aangifte van de verdwijning van zijn welgestelde, nooit getrouwde oudoom. Zo op het eerste gezicht is dit een zaak uit honderden. Maar al spoedig blijkt een verzameling beeldjes van de apostel Petrus een rol te spelen bij de verdwijning, en komt het tweetal onderzoekers voor de ene na de andere verrassing te staan.


De Cock en moord op bestelling

De Cock en moord op bestelling

De Cock en moord op bestelling

De Cock en moord op bestelling begint met wat lijkt op een ordinaire afrekening in het criminele circuit. Op een avond wordt een jongeman in de deur van zijn woning aan de Prinsengracht neergeschoten. De dader is voortvluchtig. De vriend van de jongen doet zijn verhaal aan rechercheur De Cock (met ceeooceekaa) van het aloude politiebureau aan de Warmoesstraat. Het slachtoffer had contacten met de milieubeweging. Hij ontwikkelde een schone motor, die nadelig zou kunnen zijn voor allen die belangen hebben bij de olie-industrie. Nog voordat De Cock en zijn kompaan Vledder hun verdenkingen hebben kunnen natrekken, en woorden als liquidatie en huurmoordenaar een echte betekenis hebben kunnen krijgen, dient zich een nieuwe moord aan: een vrouw op de Blauwburgwal is met een sjaal gewurgd. Niet eerder werd het rechercheurspaar binnen zo’n korte tijd met zulke uiteenlopende zaken geconfronteerd. Of lopen ze niet uiteen?


De Cock en de dood van de Helende Meesters

De Cock en de dood van de Helende Meesters

De Cock en de dood van de Helende Meesters

Uit de Kliniek van de Helende Meesters verdwijnt op een dag een plastisch chirurg. Niet zijn drie collega’s van de kliniek waarschuwen de politie, maar een mooie veertigjarige vrouw. Zij was voor ‘een kleine correctie’ onder behandeling van de nu verdwenen chirurg, en in korte tijd was er een liefdesrelatie tussen hen ontstaan. Omdat ze de chirurg al een paar dagen niet bereiken kon, schakelde zij rechercheur De Cock in.

Wat op een eenvoudige en vermoedelijk slechts tijdelijke verdwijning lijkt, groeit uit tot een drama, waarbij het aantal verdachten met de dag groeit. En dat geldt ook voor het aantal moorden. Het is aan De Cock en Vledder om uit de wirwar van mogelijkheden op te maken wie de dader is. Vledder heeft van het begin zijn twijfels: ‘De Cock, dit wordt de eerste zaak in je leven die je verknoeit!’. Zou het?


De Cock en moord in reclame

De Cock en moord in reclame

De Cock en moord in reclame

Rechercheur De Cock( ja, die met ceeooceekaa) van het Amsterdamse Bureau Warmoesstraat staat op het punt naar huis te gaan waar zijn geliefde glas chocolademelk in de magnetron op hem wacht. Hij voert nog even een discussie met zijn trouwe assistent Vledder over de merites van de Baantjer-boeken (De Cock is fan, Vledder vindt het maar niks), als er een struise blonde vrouw de recherchekamer binnentrippelt. Het is ene mevrouw Van Nibbixwoud, vrouw van de onlangs overleden Edward van Nibbixwoud van reclamebureau Het Intellect. Zij is op zoek naar een bedrijfsmanager en komt De Cock, die haar man vroeger heeft bijgestaan in een chantagezaak, om advies vragen. De chocolademelk moet wachten, want vlak na haar vertrek wordt er een moord gemeld die alles met het reclamebureau van de Van Nibbixwoudjes te maken blijkt te hebben. En er volgen nog meer moorden.


De Cock en geen excuus voor moord

De Cock en geen excuus voor moord

De Cock en geen excuus voor moord

Een jonge vrouw komt de hulp inroepen van rechercheur De Cock van het aloude politiebureau aan de Warmoesstraat. Ooit is ze eens bijgestaan door de ervaren rechercheur, die haar een stalker van het lijf wist te houden. Maar ze is te laat. Niemand heeft kunnen verhinderen dat haar echtgenoot zich heeft verhangen.

Het is het begin van een macabere zaak, waaraan de oude rechercheur De Cock en zijn collega Vledder beginnen zonder enig ambtelijke of justitiële dekking. Sterker nog, de officier van justitie werkt hen zelfs tegen. De beide rechercheurs dringen door tot de beklemmende sfeer die in een bankgebouw heerst en stuiten op een valkuil vol getreiter van het personeel onderling.


De Cock en de gebrandmerkte doden

De Cock en de gebrandmerkte doden

De Cock en de gebrandmerkte doden

De Cock verzucht tegen zijn collega Vledder dat hij minstens een half jaar verlost zou willen zijn van moord en doodslag. Hun overpeinzingen over de misdaad worden ruw verstoord door een jonge man die een bizar verhaal komt vertellen. Zijn vroegere vriendin Angela is de avond tevoren door een taxichauffeur met een bos rode rozen naar het grachtenpand van haar nieuwe vriend gelokt. Daar vond zij de man dood voor de schouw, met een koord om zijn nek en met twee ruiten op zijn voorhoofd gebrandmerkt. Nog voor De Cock en Vledder met Angela hebben gesproken, nemen ze zelf een kijkje op de plaats delict.

Het blijft niet bij deze ene moord. De rechercheurs treffen nog een paar keer een identieke situatie aan. Ze staan voor een raadsel. Wat kan een moordenaar bedoelen met een slachtoffer dat hij gewurgd en gebrandmerkt achterlaat? De Cock haalt al zijn trucs uit de kast om deze seriemoordenaar te ontmaskeren.


De Cock en een veld papavers

De Cock en een veld papavers

De Cock en een veld papavers

De 62ste Baantjer, en dit keer krijgen rechercheur De Cock, met ceeooceekaa, en zijn immer jeugdig blijvende assistent Vledder met een zeer actueel misdrijf te maken: mensensmokkel. Maar het begint er allemaal mee dat ene Jasper van de Gouwenaer, van beroep boekhouder, ook wel de Blonde Neger genoemd, dood, met een dolk in zijn rug, in zijn flat wordt gevonden. Het allervreemdst is nog wel dat hij diezelfde dag door De Cock zou zijn gearresteerd op verdenking van fraude. De Cock weet van niks … Dat is het begin van een ingewikkelde zaak waarin een veld papavers een belangrijke rol speelt, en er helaas nog meer moorden gepleegd worden. Gelukkig blijft er ook tijd over voor een cognacje in het cafe van Smalle Lowietje.


De Cock en de broeders van de haat

De Cock en de broeders van de haat

De Cock en de Broeders van de haat

Het is vrijdag, voorlopig de laatste werkdag van rechercheur De Cock (met ceeooceekaa). Maandag begint zijn vakantie, gedwongen. Zijn commissaris heeft hem verboden nog langer vakantiedagen op te sparen.
In de recherchekamer zit Dick Vledder, zijn jeugdige assistent, er nogal verslagen bij. Zijn vriendin, Adelheid, is aan een acute blindedarmontsteking geopereerd. Door de zorgen is het nieuws hem volledig ontgaan. Van De Cock hoort hij van de moord op Alexander de Rijke, een charismatisch man met grootse plannen die vele volgelingen achter zich heeft geschaard. De Cock is geschokt door de moord. Aanvankelijk heeft hij geen zin om zich er beroepsmatig in te verdiepen. ‘Moorden op bekende en populaire mensen geven altijd veel rompslomp.’ Maar de eerste van een rij personen die de hulp van de oude rechercheur van bureau Warmoesstraat in deze zaak inroepen, staat al voor zijn bureau.

De Cock wordt gepijnigd door de vraag wat het motief voor de moord kan zijn. Werd De Rijke gechanteerd? Was het een moord in opdracht? Steekt er een complot achter of heeft de milieubeweging er iets mee te maken? De dader is praktisch op heterdaad betrapt. Het moordwapen is gevonden en er zijn voldoende getuigen. Een fluitje van een cent?


De Cock en de dood van een kunstenaar

De Cock en de dood van een kunstenaar

De Cock en de dood van een kunstenaar

Rechercheur De Cock, met ceeooceekaa, wordt door kunstschilder Peter Karstens thuis ontboden. Vledder vindt de schilder een vervalser en een kunstenmaker, maar De Cock beschouwt hem als een begenadigd kunstenaar en bovenal als zijn vriend. Karstens voelt zich bedreigd. Hij heeft een hond genomen en zijn vriendin woont voor de veiligheid ergens anders. Hij bezweert de oude speurder het onderzoek zelf te leiden voor het geval hem iets overkomt.
De Cock is nauwelijks terug op het bureau, of er komt een telefoontje: op de Noordermarkt is een man neergeschoten terwijl hij zijn hond uitliet. Vledder en De Cock spoeden zich naar de plek van het onheil en vinden Peter Karstens, dood. Ook zijn hond is door kogels omgekomen.

Na nog drie moorden besluipt De Cock ”de treurige gedachte dat dit mijn eerste zaak wordt die ik niet tot een oplossing heb kunnen brengen.”

Hij bijt zich vast in de zaak, waarin hij met malafide medewerkers van een kunsthandel in aanraking komt en een rancuneuze, nietsontziende bloedmooie vrouw …


De Cock en de dartele weduwe

De Cock en de dartele weduwe

De Cock en de dartele weduwe

Rechercheur De Cock, met ceeooceekaa, en zijn jonge assistent Vledder krijgen te maken met een jonge weduwe, beeldschoon en gek op mannen met geld, die aangifte doet van stalking door een ex-minnaar. Dan wordt haar nieuwe vlam vermoord. Taak voor De Cock en zijn team om de moordenaar te vinden. Het boek eindigt zoals gebruikelijk met een bijeenkomst van het team bij De Cock thuis.


De Cock en moord in triplo

De Cock en moord in triplo

De Cock en de moord in triplo

In een rode regencape stuift de uiterst aantrekkelijke Arendje van Nijmegen de recherchekamer van bureau Warmoesstraat binnen. Sinds haar echtgenoot met een buurman ging tennissen, is er niets meer van hem vernomen. Arendje vreest dat hij niet meer leeft. Heeft zij daar reden toe? Is er een ander in het spel, vraagt de ervaren rechercheur De Cock, met ceeooceekaa. Of heeft zij zelf misschien een aanbidder die in Richard een hinderpaal ziet?

De vrouw is nog niet weg, of de wachtcommandant meldt dat er een dode man is gevonden: in een fauteuil, slechts gekleed in een krappe badjas. Het is de vermiste echtgenoot van Arendje.Kort daarop wordt Eric van Groesbeek dood gevonden, de man van wie Arendje zegt zielsveel te houden. Toeval? Daar gelooft De Cock niet meer in. Arendje lijkt een fatale vrouw te zijn. De Cock en Vledder gaan ontdekken wat “zielsveel’ voor haar betekent …


De Cock en een recept voor moord

De Cock en een recept voor moord

De Cock en een recept voor moord

De Cock en Vledder zijn op weg naar de manager van modehuis Gerbrandsen, die hen dringend om een gesprek had verzocht. Hij vertelt dat een concurrerend bedrijf, Verbruggen, bedreigingen en negatieve berichten verspreidt. Wanneer De Cock en Vledder een bezoekje brengen aan directeur Verbruggen, treffen ze hem dood aan, met een briefje op zijn revers. Nog voor ze het bureau hebben kunnen verwittigen, komt de aantrekkelijke Mathilde binnen. Ze schrikt vreselijk, maar slaat de dode man vol in het gezicht!

Dezelfde dag nog meldt Rudolf Gerbrandsen zich bij het bureau: hij heeft de moord gepleegd. Spoedig daarna wordt een mededirecteur dood gevonden, ook bij hem is een briefje op zijn revers gespeld… Onderzoek wijst uit dat Mathilde een relatie had met Verbruggen, maar ook met de mededirecteur. Heeft zij met de moord te maken? Of hield Verbruggen de fusie tegen waarover gefluisterd werd?


De Cock en de wortel van het kwaad

De Cock en de wortel van het kwaad

De Cock en de wortel van het kwaad

Een knappe jonge vrouw komt op Bureau Warmoesstraat haar broer Jean-Baptiste als vermist opgeven. Gabrielle heeft haar vriend Felix meegenomen naar het bureau want die kent haar broer nog uit de tijd dat ze samen lid waren van de goededoelenclub Gouden Harten. Felix is geen lid meer omdat de club inmiddels via dubieuze praktijken fondsen werft. De Cock en Vledder gaan kijken in het clubhuis van Stichting Gouden Harten en treffen daar het lijk van de vermoorde Jean-Baptiste aan met in zijn hand een rood plastic hartje. Op zijn bankrekening blijkt een half miljoen te staan, op zijn computer vele foto’s van naakte jongens. Werk aan de winkel voor De Cock en Vledder.


De Cock en moord in de hondsdagen

De Cock en moord in de hondsdagen

De Cock en moord in de hondsdagen

Hartje zomer is het bloedheet en volgens De Cock heeft dat soort dagen een slechte reputatie. Dat blijkt al snel te kloppen als het lichaam van een dode man wordt gevonden. Hij is dierenactivist, maar blijkt geld te verdienen aan de handel in jonge hondjes die bestemd zijn voor vivisectie. Kort daarna worden twee collega’s van hem vermoord. Terwijl De Cock de zaak probeert te onderzoeken, is er onenigheid bij de politie over de verdeling van de taken.


De Cock en de dood in gebed

De Cock en de dood in gebed

De Cock en de dood in gebed

De laatste zaak van de ook van televisie bekende Amsterdamse rechercheur en zijn assistent. De Cock krijgt van een gearresteerde junk te horen dat zijn eveneens verslaafde vriendin haar vader voor veel geld wil laten vermoorden. Vledder wordt tegelijkertijd geconfronteerd met een lijk met vastgelijmde handen in een van de grachten. Wanneer er nog een dode wordt gevonden met vastgelijmde handen, is er werk aan de winkel voor De Cock en Vledder.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...