Chicago Fire

Gisteren heb ik een aflevering gezien van de serie Chicago Fire. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door FOX. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Jesse Spencer als Matthew Casey, Taylor Kinney als Kelly Severide, Monica Raymund als Gabriela Dawson, Lauren German als Leslie Shay, Charlie Barnett als Peter Mills, Yuri Sardarov als Otis, Eamonn Walker als Chief Wallace Boden, Christian Stolte als Mouch, Joe Minoso als Joe Cruz en Randy Flagler als Capp.

In de serie wordt het leven van de brandweerlieden en paramedici werkzaam bij het 25th Bataljon van het Chicago Fire Department gevolgd, zowel professioneel als privé. In de brandweerkazerne is iedereen toegewezen aan een van de wagens: Engine 51, Truck 81, Squad 3, Ambulance 61 en 25 Bataljon.

Commandant of Bataljon Chief is Chief Wallace Boden (Eamonn Walker). Hij heeft twee luitenanten, Matthew Casey (Jesse Spencer) van Truck Co. 81 en Kelly Severide (Taylor Kinney) van Rescue Squad Co. 3 (de ladderwagen), hoofdparamedicus Gabriela Dawson (Monica Raymund) is verantwoordelijk voor Ambulance No. 61.

Chicago Fire

Chicago Fire

Het was in Nederland altijd al mogelijk om veel verschillende series te bekijken, maar na de komst van FOX zijn de mogelijkheden alleen nog maar toegenomen, zoals ook Chicago Fire bewijst.

Ik vind Chicago Fire een hele goede serie over brandweerlieden en paramedici omdat in dit geval de persoonlijke contacten ook heel veel tijd toebedeeld krijgen naast de spectaculaire brand- en reddingsscene’s. Ik vind het persoonlijk namelijk altijd erg interessant om te weten hoe personages in alle omstandigheden met elkaar omgaan. De meeste series laten de personages alleen maar zien in hun zakelijke contacten, maar Chicago Fire laat de personages ook zien als ze niet hoeven te werken en wat ze dan allemaal doen en met wie.

De reden dat ik Chicago Fire ging kijken was omdat ik zag dat Dick Wolf bij deze serie betrokken was. Dick Wolf is natuurlijk heel erg bekend geworden door Law & Order, Law & Order : Special Victims Unit en Law & Order : Criminal Intent. Series die ik alledrie ook heel graag kijk.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...