TV Serie : Vera

Gisteren heb ik een aflevering gezien van de serie Vera. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door KRO in het kader van KRO Detectives. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Brenda Blethyn als DCI Vera Stanhope, Jon Morrison als DC Kenny Lockhart, David Leon als DS Joe Ashworth, Paul Ritter als Billy Cartwright, Tom Hutch als DC John Warren en Riley Jones als DC Mark Edwards.

Vera is een Britse detective-televisieserie gebaseerd op de boeken van de misdaadauteur Ann Cleeves. De hoofdfiguur in deze serie is Detective Chief Inspector Vera Stanhope (Brenda Blethyn). Zij is obsessief over haar werk en gedreven door haar eigen demonen. Ze is eenzaam en bekijkt de wereld met bijtende humor, list en moed. Haar vertrouwde en lankmoedige collega is Sergeant Joe Ashworth (David Leon). Samen benaderen ze elke nieuwe zaak met ongeëvenaard enthousiasme en professionaliteit.

Vera

Vera

Ik vind dit een hele goede serie. Dat de serie gebaseerd is op de boeken van Ann Cleeves kan je merken aan het feit dat alles klopt. De kleinste details zijn goed ingevuld. Het overall tempo van de serie is lekker snel, je blijft geboeid kijken.

Net zoals zo veel series die in Engeland gemaakt zijn, blinkt Vera uit in de gekozen locaties. Deze zijn werkelijk magnifiek te noemen. Ook de muziek is erg goed en de verschillende acteurs zijn zeer goed gekozen.

Dit is wel de laatste serie die wij opgenomen hebben en nog niet gezien hadden, maar sinds kort beschikken wij ook over BBC First waarop heel veel verschillende goede series uitgezonden worden met Nederlandse ondertiteling en niet onderbroken door reclame’s, dus wij gaan ons de komende tijd nog wel vermaken.


Series die ik al gezien heb ik het kader van KRO Detectives:

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...