Film : A United Kingdom (2016)

Gisteren heb ik de film A United Kingdom (2016) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door David Oyelowo als Seretse Khama, Rosamund Pike als Ruth Williams, Tom Felton als Rufus Lancaster, Jack Davenport als Sir Alistair Canning, Laura Carmichael als Muriel Williams, Terry Pheto als Naledi Khama, Jessica Oyelowo als Lady Lilly Canning, Vusi Kunene als Tshekedi Khama, Nicholas Lyndhurst als George Williams, Arnold Oceng als Charles, Anastasia Hille als Dot Williams, Charlotte Hope als Olivia Lancaster, Theo Landey als Michael Nash, Abena Ayivor als Ella Khama en Jack Lowden als Tony Benn.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Seretse Khama (David Oyelowo), Koning van Bechuanaland (vandaag de dag Botswana), en Ruth Williams (Rosamund Pike). Zij was een kantoor medewerkster uit Londen met wie Seretse Khama in 1947 trouwde. Hun huwelijk kreeg veel weerstand van hun families en van de Britse en Zuid Afrikaanse overheden.
FilmTotaal.nl

Film : A United Kingdom (2016)

Film : A United Kingdom (2016)

Deze film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaald en ik vind dit soort films dan ook zeer goed. Ook deze is heel erg goed. Vanaf het eerste moment zit je direct in de film en wil je deze in één keer uitkijken. Het verhaal wordt zeer goed uitgewerkt middels goed gekozen locaties, hele goede acteurs en actrices en goed gekozen muziek. Het verhaal zelf kent tegenslagen voor de hoofdpersonen, maar uiteindelijk wel een happy end.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...