Opera : Opera2Day – Opera Melancholica

Ik ben gisteren naar de opera Opera Melancholica geweest. Deze opera werd opgevoerd door Opera2Day en Scapino Ballet Rotterdam met muzikale begeleiding van het New European Ensemble in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag.

Opera2Day - Opera Melancholica; De Poster

Opera2Day – Opera Melancholica; De Poster

Opera2Day en het New European Ensemble verwelkomen u in het anatomisch theater van de psyche. Via de choreografie van Scapino Ballet Rotterdam komen fantastische visioenen en huiveringwekkende wanen tot leven. Centraal staat de meeslepende opera The Fall of the House of Usher van Philip Glass naar het verhaal van Edgar Allan Poe.

Opera2Day - Opera Melancholica; Het Podium

Opera2Day – Opera Melancholica; Het Podium

Nadat ik het New European Ensemble had gezien en gehoord in Salon Branoul : The Catcher in the Rye en Scapino Ballet Rotterdam had gezien in Holland & Le Chat Noir heb ik niet getwijfeld over het gaan naar deze opera.

Ik vond deze opera heel erg goed.

Het begon al in de foyer waar leden van het New European Ensemble rondliepen en de melancholie van de bezoekers probeerden te verbeelde met behulp van muziek direct gespeeld op hun instrument. Verder stelden zij ook allerlei vragen. Zo rond 19:30 uur konden wij de zaal in waar diverse, door scholieren geschreven, teksten werden opgelezen onder begeleiding van diverse stukken muziek geschreven door Philip Glass.

Om 20:00 uur begon de opera zelf met eerst nog een hele toespraak van de geneesheer Directeur om daarna in verschillende actes het verhaal te vertellen. Met behulp van een enorm goed gemaakt decor waarin water behoorlijk aanwezig was en hele goede zangers/acteurs, het heel erg goede New European Ensemble en een hele goede danseres werd het verhaal verteld op een manier die je vanaf het begin aan er compleet introk. Ik heb dan ook heel erg genoten van deze opera.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...