Film : Blue Jean (2022)

Gisteren heb ik de film Blue Jean (2022) gezien. Deze film is in Nederland te bekijken via Picl. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Rosy McEwen als Jean Newman, Kerrie Hayes als Vivian Highton, Lucy Halliday als Lois Jackson, Lydia Page als Siobhan Murphy, Becky Lindsay als Jill, Maya Torres als Mindy Singh, Ellen Gowland als Carol Ridley, Amy Booth-Steel als Debbie, Stacy Abalogun als Ace, Izzy Neish als Abi, Kate Soulsby als Joni, Lainey Shaw als Paula, Farrah Cave als Michelle, Deka Walmsley als Dave en Gavin Kitchen als Baldock.

Jean Newman (Rosy McEwen) is gymdocent op een middelbare school. Het is 1988 en de regering van Thatcher neemt een wet aan, die de promotie van homoseksualiteit verbiedt (Clause 28). Op school is Jean niet open over haar seksualiteit. Zo ver is ze zelf nog niet, maar deze nieuwe wet maakt het nu ook onmogelijk. Door de komst van een nieuwe leerlinge wordt Jean uiteindelijk toch gedwongen keuzes te maken …
FilmTotaal.nl

Film : Blue Jean (2022)

Film : Blue Jean (2022)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. Het verhaal is heel herkenbaar, zelfs in de tegenwoordige tijd. Ik vind echt dat de hoofdrolspeelsters van deze film de film echt dragen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...