Film : Darkest Hour (2017)

Afgelopen Woensdag heb ik de film Darkest Hour (2017) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Gary Oldman als Winston Churchill, Kristin Scott Thomas als Clemmie, Ben Mendelsohn als King George VI, Lily James als Elizabeth Layton, Ronald Pickup als Neville Chamberlain, Stephen Dillane als Viscount Halifax, Nicholas Jones als Sir John Simon, Samuel West als Sir Anthony Eden, David Schofield als Clement Atlee, Richard Lumsden als General Ismay, Malcolm Storry als General Ironside, Hilton McRae als Arthur Greenwood, Benjamin Whitrow als Sir Samuel Hoare, Joe Armstrong als John Evans en Adrian Rawlins als Air Chief Marshal Dowding.

Darkest Hour speelt zich af in 1940, op het moment dat Winston Churchill (Gary Oldman) het ambt van premier pas een paar dagen bekleedde. Groot-Brittannië werd hevig bedreigd door de Duitsers en de toekomst voorspelde weinig goeds. Er zat voor Churchill weinig anders op dan mee te werken met Hitler, maar zoals we allemaal weten liep dit toch anders af.
FilmTotaal.nl

Film : Darkest Hour (2017)

Film : Darkest Hour (2017)

Wat een goede film is dit. Het verhaal is bij heel veel mensen bekend, maar wordt door deze film toch helder in beeld gebracht en je maakt ook alle emoties mee die Winston Churchill en zijn vrouw en kinderen mee maakten.

En wat is Gary Oldman een goede acteur zeg. Hij is letterlijk uiterlijk onherkenbaar. Zo heel af en toe herken je hem nog wel aan zijn stem, maar dat is dan ook het enige. Ook de verschillende locaties zijn heel erg goed gekozen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...