Film : Blonde (2022)

Gisteren heb ik de film Blonde (2022) gezien. Deze film is in Nederland te bekijken bij Netflix. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Ana de Armas als Norma Jean Mortenson, Lily Fisher als Young Norma Jean, Julianne Nicholson als Gladys, Tygh Runyan als Norma Jeane’s Father, Michael Drayer als Deputy Will Bonnie, Sara Paxton als Miss Flynn, Ryan Vincent als Uncle Clive, Vanessa Lemonides als Marilyn Singing Voice, Patrick Brennan als Joe, Photo Shoot Photographer, Rob Brownstein als Acting Coach, Evan Williams als Eddy Robinson Jr., Xavier Samuel als Cass Chaplin, Dan Butler als I.E. Shinn, David Warshofsky als Mr. Z en Rebecca Wisocky als Yvet.

Na een traumatische jeugd groeit Norma Jean Mortenson (Ana de Armas) in het Hollywood van de jaren 1950 uit tot een filmster en sekssymbool. Onder het pseudoniem Marilyn Monroe wordt ze wereldberoemd. Maar de schone schijn op het witte doek staat in schril contrast met de liefdesproblemen, uitbuiting, machtsmisbruik en drugsverslaving waarmee ze in haar privéleven geconfronteerd wordt.
FilmTotaal.nl

Film : Blonde (2022)

Film : Blonde (2022)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. De film laat goed zien wat een zwaar leven Marilyn Monroe gehad heeft en wat een verdriet ze wel niet gehad moet hebben van drie kinderen die nooit geboren zijn. Naast het heel erg goed uitgebeeldde verhaal ook de muziek van Marilyn Monroe en het verbaasd mij niet dat Ana de Armas dat niet zelf gezongen heeft, maar het is wel heel goed bij elkaar gebracht.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...