Film : De Storm (2009)

Gisteren heb ik samen met Danielle de film De Storm (2009) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Sylvia Hoeks als Julia, Barry Atsma als Aldo, Sanne den Hartogh als Koos, Dirk Roofthooft als Vader Julia, Monic Hendrickx als Moeder Julia, Elsa May Averill als Emma, Katja Herbers als Krina, Lottie Hellingman als Stientje, Bas Keijzer als Guus, Evert de Jager als Burgemeester Haverkamp, Betty Schuurman als Mevrouw Haverkamp, Serge Price als Felix, Sarah Jonker als Geesje, Guus Dam als Job en Micha Hulshof als Piloot Theo.

Julia (Sylvia Hoeks), een 18-jarige Zeeuwse boerendochter, raakt zwanger van haar vriendje Koos (Sanne den Hartogh), een vissersjongen. Koos schrikt zo van dit nieuws dat hij met de Noorderzon vertrekt. Julia staat er helemaal alleen voor in een vijandig dorp: de zwangerschap en de bevalling worden eerst veroordeeld en later genegeerd door haar familie en dorpsgenoten. In de nacht van 31 januari 1953 breken de dijken door in Zeeland op meer dan honderd plaatsen tijdens een verschrikkelijke februaristorm. De boerderij, waar Julia woont, wordt verzwolgen door een zondvloed. Samen met haar zoon komt Julia in het water terecht en wordt, tegen haar wil, gered door de jonge luchtmachtsergeant Aldo (Barry Atsma), haar baby in het water achterlatend. Ze is ontroostbaar, hult zich in stilzwijgen en weigert met haar gehate redder te praten. Voorzichtig probeert Aldo in contact te komen met de jonge vrouw, ontrafelt stukje bij beetje haar achtergrond en besluit tenslotte om haar te helpen haar zoon te vinden.
FilmTotaal.nl

Film : De Storm (2009)

Film : De Storm (2009)

Ik vind dit een indrukwekkende film. Het laat heel goed de gruwelen van de watersnoodramp in 1953 zien, maar dan middels het vertellen van het verhaal een gezin. Het acteerwerk kan wat mij betreft wel wat beter, maar de verhaallijnen en de gekozen locaties en de special effects maken dat je het gevoel hebt naar een documentaire te kijken in plaats van een film.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...