Film : Der Untergang (2004)

Film : Der Untergang (2004)

Net heb ik de film Der Untergang (2004) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Bruno Ganz als Adolf Hitler, Alexandra Maria Lara als Traudl Junge, Corinna Harfouch als Magda Goebbels, Ulrich Matthes als Joseph Goebbels, Juliane Köhler als Eva Braun, Heino Ferch als Albert Speer, Christian Berkel als Prof. Ernst-Günther Schenck, Matthias Habich als Prof. Werner Haase, Thomas Kretschmann als Hermann Fegelein, Michael Mendl als Generaal Weidling, André Hennicke als General Mohnke, Ulrich Noethen als Heinrich Himmler, Birgit Minichmayr als Gerda Christian, Rolf Kanies als General Hans Krebs en Justus von Dohnányi als General Wilhelm Burgdorf.

De Duitse tiran Adolf Hitler (Bruno Ganz) brengt de laatste dagen van zijn heerschappij door in zijn bunker onder Berlijn. Het Rode Leger heeft met grote overmacht Berlijn omringd en daarbij vooral burgerslachtoffers gemaakt. De bunkers zitten vol met zwaar gehavende soldaten en het ontbreekt aan verpleging en medicijnen. Hitler wil Berlijn in geen geval verlaten en bevindt zich, na zijn 56e verjaardag te hebben gevierd met Eva Braun (Juliane Köhler) en zijn handlangers in een benauwende, uitzichtsloze situatie.
FilmTotaal.nl

Film : Der Untergang (2004)

Film : Der Untergang (2004)

Wat een indrukkende film is dit. Na een weekend in Berlijn met Danielle had ik wel gehoord over het einde van Hitler, maar om het dan zo in een film te zien is werkelijk aangrijpend. De film is zeer goed opgezet en vertelt met veel indringende momenten het verhaal. Dat dan de actie scene’s iets minder zijn, doet er niet toe, want deze film ging over het einde van Hitler en dat is zeer goed verteld.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...