Film : Der Staat gegen Fritz Bauer (2015)

Net heb ik de film Der Staat gegen Fritz Bauer (2015) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Burghart Klaußner als Fritz Bauer, Rüdiger Klink als Heinz Mahler, Andrej Kaminsky als Polizeibeamter, Jörg Schüttauf als Paul Gebhardt, Carolin Stähler als Frau Kreidler, Sebastian Blomberg als Ulrich Kreidler, Michael Schenk als Adolf Eichmann, Stefan Gebelhoff als Willem Sassen, Pierre Shrady als Eberhard Fritsch, Götz Schubert als Georg August Zinn, Laura Tonke als Fräulein Schütt, Arndt Schwering-Sohnrey als Staatsanwalt Kügler, Daniel Krauss als Staatsanwalt Vogel, Nicolai Will als Staatsanwalt Warlo en Ronald Zehrfeld als Karl Angermann.

Fritz Bauer (Burghart Klaußner) was procureur-generaal voor de Bondsrepubliek Duitsland. Hij wilde de kopstukken van Nazi-Duitsland vervolgen, in een poging Duitsland zijn oorlogsverleden onder ogen te laten komen. Maar zijn zoektocht naar Nazi’s plaatst hem tegenover mensen die niets met het verleden te maken willen hebben. In zijn strijd voor de waarheid, ziet Bauer zich genoodzaakt de Mossad in te lichten, waarmee hij landverraad pleegt.
FilmTotaal.nl

Film : Der staat gegen Fritz Bauer (2015)

Film : Der staat gegen Fritz Bauer (2015)

Wat een goede film is dit zeg. Het verhaal is uiteraard goed, want het is gebaseerd op ware feiten, maar het wordt ook zeer goed uitgewerkt. De kille sfeer van de vele Nazi’s op hoge posten in het na-oorlogse Duitsland, die onder andere Fritz Bauer tegenwerken, is heel erg goed neergezet. Ook wordt zeer goed in beeld gebracht dat mensen eigenlijk makkelijk te chanteren zijn. De muziek in de film is gewoonweg fantastisch gekozen bij alle scene’s.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...